advertentie
Ski Safari

Vandaag waren de eerste wedstrijden in het kader van de Nederlandse kampioenschappen in Sankt Johann – Alpendorf in Ski Amadé Oostenrijk. De Nederlandse Kampioenen op de slalom zijn bekend.

Nederlandse Kampioenen in internationale wedstrijd

Het Nederlandse Kampioenschap is een officiële FIS wedstrijd waar iedereen met een geldige FIS licentie aan mee kan doen. Dus zo kan het gebeuren dat de nieuwe Nederlands titelhouder niet de wedstrijd wint maar wel de kampoen is. In dit geval scheelde het bij de heren niet veel. Vlak ná de winnaar van de wedstrijd -de Noor Bjoern Brudevoll- eindigde op de tweede plek Steffan Winkelhorst. Dus naast kampioen indoor is Steffan ook kampioen in de ‘echte’ sneeuw. Kort na hem op positie vijf in de wedstrijd eindigde Max van Rossum. Het trio werd gecompleteerd door Olaf Borsboom.

Nederlandse Kampioenen
Kiara Derks dit jaar derde. Foto’s Nederlandse Skivereniging.

Noa Blok Kampioen

De dames moesten iets meer internationale deelnemers voor laten gaan. Nummer één in de wedstrijd werd de Bulgaarse Maria Shkanova (15.45 FIS punten, #61 op de wereldranglijst). De als 13e geëindigde Noa Blok (58,79 FIS punten) was de eerste Nederlandse. Op plek 15 eindigde Britt Molenaar die na een jaar van veel blessureleed weer een mooi resultaat skiede. Nummer drie was Kiara Derks. Jammer dat Adriana Jelinkova (# 52 op de wereldranglijst slalom) niet van de partij was. Zij koos ervoor een FIS slalom te skiën in het zuid Duitse Ruhpolding waar ze in een internationaal veld 9e werd met 31,40 FIS punten. In vergelijking met de puntenscores gehaald in Sankt Johann – Alpendorf een veel zwaarder bezette wedstrijd.

Reuzenslalom dinsdag 27 februari

De reuzenslalom voor zowel de dames als de heren wordt gelijk de volgende dag, dinsdag 27 februari geskied. Benieuwd naar de uitslag …

Hoofdfoto: Max van Rossum (foto Nederlandse Skivereniging)

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland