advertentie
Ski Safari
Tijdens de World Para Alpine Skiing Races in Snowworld Landgraaf hebben zitskiërs Jeroen Kampschreur en Linda van Impelen beide slaloms gewonnen. Ook staande skiër Jeffrey Stuut was goed voor goud.

Goud voor zitskiër

Zowel dinsdag als woensdag waren Kampschreur en van Impelen veel te sterk voor de rest van de deelnemers. Drievoudig wereldkampioen Kampschreur klopte op beide dagen landgenoot Niels de Langen in de Limburgse sneeuw. Niels won twee keer zilver.
Op de eerste racedag werd van Impelen geflankeerd door landgenote Barbara van Bergen, die goed was voor brons. Op de tweede dag kwam van Bergen helaas niet foutloos aan de finish.

Nog meer succes

Staande skiër Jeffrey Stuut boekte ook veel succes. Hij won door tweevoudig wereldkampioen Arthur Bauchet uit Frankrijk en de Rus Alexander Alyabyev voor te blijven. Deze laatstgenoemde was goed voor brons op de laatste Paralympische Spelen. Voor Thomas Mulder was het iets minder leuk, hij eindigde net naast het podium.

De wedstrijden gaan woensdag en donderdag verder met de eerste Europacupraces van het seizoen. Het seizoen voor de internationale paralympische top wordt jaarlijks met de World Para Alpine Skiing Races afgetrapt. Het deelnemersveld is dit jaar ter voorbereiding van Peyongchang 2018 sterk.

 Bron: https://teamnl.org/

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland