Het meisje verkeert gelukkig buiten levensgevaar

Door Ilse Nijhof 

In het Duitse Winterberg is gistermiddag een 9-jarig Nederlands meisje vijf tot acht meter uit een 6-persoons stoeltjeslift gevallen. Hierbij is zij ernstig gewond geraakt. Haar vader zat naast haar in de lift maar kon helaas niet voorkomen dat ze uit de lift viel. De vreselijke gebeurtenis vond rond 14.30 plaats. Gelukkig waren reddingswerkers en een spoedarts snel aanwezig.

Reddingshelikopter kon niet ter plekke komen

Een reddingshelikopter moest helaas weer omdraaien vanwege de slechte weersomstandigheden. Daarom is er gebruik gemaakt van een ambulance die het gewonde meisje naar een speciale kliniek heeft gebracht.

Waarschijnlijk geen technische fout

Het meisje is waarschijnlijk gevallen aan het begin van de lift, toen de beugel gesloten was. De vader heeft nog geprobeerd het meisje terug de lift in te trekken, maar helaas zonder succes. De precieze oorzaak is nog onbekend maar de politie heeft een eerste vermoeden van hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren: “We gaan uit van wangedrag. We sluiten een technische fout uit op basis van de huidige stand van kennis, er is geen bewijs hiervan”, zei politiewoordvoerder Holger Glaremin. Door de shock waarin vader verkeerde kon hij nog niet worden gehoord. Het onderzoek is nog gaande.

Vandaag werd bekend dat het meisje gelukkig buiten levensgevaar is.

Bron: AD | sauerlandkurier


Lees hier al het Wintersport Nieuws op Snowrepublic


(Visited 1.066 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.