advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Nederlanders getroffen bij brand skigebied Noorwegen

Door: Saskia Smulders

In het Noorse Voss, een bekend skigebied in Noorwegen, is op Nieuwjaarsdag een fikse brand uitgebroken in een appartementencomplex. Bij de brand zouden ook Nederlanders getroffen zijn. Dit wordt gemeld in de Noorse pers.

De overblijfselen | Foto: MARITA AAREKOL
De brand in het appartementencomplex | Foto: 2211-TIPSER

Zes appartementen in rook op

Er was sprake van een heftige brand in het appartementencomplex dat uiteindelijk zes appartementen betrof. Alle appartementen werden getroffen en moeten als verloren worden beschouwd. Ook twee auto’s gingen in vlammen op. De heftige wind zorgde ervoor dat de wind flink aangewakkerd werd. 

Fikse brand | Foto: ARNE HOFSETH

Naar het ziekenhuis

Brandweerkorpsen vanuit de verre omgeving werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Onder de 88 getroffenen zouden zich ook Nederlanders en Engelsen bevinden. Hoe het met hen gaat is onbekend. Wel bekend is dat 25 mensen naar het ziekenhuis moesten omdat ze rook hebben ingeademd. Volgens ooggetuigen was er sprake van hevige rook. 

Skigebied Voss

In het westen van Noorwegen ligt het skigebied van Voss. Het ligt op een uurtje rijden van de bekende Noorse plaats Bergen. In Voss valt enorm veel sneeuw dat jaarlijks kan cumuleren tot meer dan 5 meter. Dat zorgt ervoor dat je hier prima kunt skiën en snowboarden. Je vindt er 21 pistes (8 groen, 7 blauw, 4 rood en 2 zwarte). Er zijn 13 sleepliften en 15 stoeltjesliften. 

Bron: bt.no

advertentie