Een Nederlandse toerist heeft in Italië een boete gekregen voor het overtreden van de coronaregels. De vakantieganger moest na een positieve coronatest in hotelquarantaine, maar ging volgens Italiaanse krant La Stampa toch de skipiste op. Ook twee van zijn vrienden wacht een boete, omdat zij nauwe contacten van de Nederlander waren en daarom ook in quarantaine zouden moeten.

Boete

Italiaanse kranten, zoals La Stampa, schrijven dat de Nederlandse man een paar dagen geleden aankwam in Sauze d’Oulx, in het bergdal Valle di Susa. Hij zou met een groep van zo’n dertig mensen zijn aangekomen in het dorp, om samen kerst te vieren op de Italiaanse pistes. Bij aankomst in Italië werd de man getest op het virus en bleek hij besmet te zijn. Daarom moest hij direct in quarantaine. Ook twee vrienden, die als nauwe contacten werden beschouwd, moesten voor zeker tien dagen binnenblijven. 

Italiaanse media melden dat de man ondanks zijn positieve test toch de pistes is opgegaan, samen met de twee vrienden. Bij een controle van de carabinieri van de Compagnia di Susa werden ze betrapt en kregen ze een boete. Hoe hoog de boetes zijn, is niet bekend.

Britten in Zwitserland

Ook in de Zwitserse plaats Verbier hield niet iedereen zich aan de coronaregels. Meer dan 200 Britse skiërs hebben daar hun quarantaine verbroken. Van de 420 mensen die in een hotel in kanton Wallis in quarantaine moesten, zijn er zo’n 200 vertrokken. Hotelpersoneel ontdekte dat de vakantiegangers waren gevlucht toen het eten voor hun hotelkamer niet werd aangeraakt, dat meldt de BBC.

Bronnen: De Telegraaf, La Stampa | Hoofdfoto: Pixabay


Anderen lazen ook:

(Visited 775 times, 8 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.