advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Nederlander komt om bij lawine Valmorel Frankrijk

Door: Saskia Smulders

Een triest bericht. Vandaag, rond 14.00 uur, is er een 60-jarige Nederlander omgekomen bij een lawine in Valmorel (Savoie). Hij was off-piste aan ’t skiën naast een blauwe piste in het gebied met de naam “La Madeleine”. Hij was daar met een andere man en met zijn 22-jarige zoon die uiteindelijk de reddingsdiensten heeft gewaarschuwd. Dat melden de websites van Francebleu en France3.

Het skigebied van Valmorel | Bron: nl.bergfex.com

De zoon slaagde er in om zijn vader te bevrijden, maar het was te laat. De reddingsdienst kon niets meer voor de man doen.

In het Franse gebied geldt momenteel op sommige plekken lawinewaarschuwing 4 (van 5) en sommige plekken 3. Valmorel ligt in de Tarentaise; daar geldt lawinegevaar 4.

Lawinewaarschuwingen | Bron: Météo France
Archieffoto van de piste La Madeleine in Val Morel | Bron: Thierry VANDEKERCKHOVE

Bron: Francebleu en France3 | Hoofdfoto: ter illustratie, bron onbekend.

Lees hier alles over het wintersportweer en de sneeuwberichten 

advertentie