Nachtmerrie van elke ouder, Nederlands meisje valt uit stoeltjeslift in Sölden

Iedereen heeft er vast wel eens over nagedacht terwijl je in een skilift zit. Wat als? Wat als mijn kind op grote hoogte uit een stoeltjeslift valt? Op elke liftpaal staan borden wanneer je de bewuste veiligheidsstang omhoog mag doen. Veel nieuwe liften gaan automatisch open wanneer het moment daar is. Echter raakte op de tweede kerstdag een 12-jarige Nederlandse skiër gewond bij een val uit een stoeltjeslift.

Het ongeval gebeurde in de bekende wintersportplaats Sölden. Het meisje is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Hoe het nu met haar gaat is niet bekend.

Nederlands meisje raakt gewond na val uit stoeltjeslift

De geruchten gaan dat het Nederlandse kind al snel na vertrek van haar stoel afgleed. De oorzaak hiervan is echter nog onbekend. De tiener zat samen met haar skileraar en twee andere kinderen in een 4-persoons stoeltjeslift. De skileraar hield een lange tijd het kind bij haar jas en broek vast. Na verloop van tijd raakte de skileraar vermoeid, waardoor hij niet kon voorkomen dat het meisje vier meter naar beneden viel.

De reddingsbrigade was snel ter plekke doordat de skileraar hen voor de val heeft kunnen waarschuwen. De Nederlandse tiener viel op de rand van de piste en raakte zover bekend “slechts” lichtgewond. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident.

Bron tekst: Snowchamps | Telegraaf. Foto copyright: Patricia Christiani


Blijf op de hoogte van het nieuws uit de skigebieden > Wintersport Nieuws


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer