Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.

 

Naar Val Thorens? Hopelijk ben je ingeënt…

Door: Saskia Smulders

En dan bedoelen we: tegen de mazelen. In het populaire skidorp Val Thorens in Frankrijk is namelijk een uitbraak van de mazelen. Het betreft 24 seizoenswerkers, maar ook twee Deense wintersporters zijn besmet.

Niet ingeënt?

Maar wees gerust: de kans dat je daar mazelen oploopt is relatief klein, mits je natuurlijk ingeënt bent. Ben je dat niet? Dan raad de GGD je aan BMR vaccinatie te gaan halen. Heb je al eens de mazelen gehad? Dan heb je mazzel, want je kunt ’t maar één keer in je leven krijgen. 

Wat zijn de mazelen?

De mazelen zijn een huiduitslag die over het hele lichaam kan voorkomen. Mazelen zijn zeer besmettelijk. Het virus wordt via druppeltjes verspreidt, via praten, niesen of hoesten. Maar ook als je uit het zelfde glas of beker drink waar iemand die ziek is, kun je ziek worden. Mazelen zijn dusdanig besmettelijk dat het nemen van hygienische maatregelen zoals je handen wassen niet helpt. Mazelen komt vooral voor bij jonge kinderen. Meer informatie over de mazelen vind je hier. 

LEES HIER ALLES OVER WINTERSPORTEN IN VAL THORENS

Ga eens naar Gastein, voor een verrassend andere wintersport. Klik hier voor meer info!

2 REACTIES

  1. Hallo zeg, inenten tegen een beetje mazelen! Heb ze zelf gehad vroeger en velen met mij. Want het is een normale kinderziekte.

Comments are closed.