Ga je over niet al te lange tijd lekker weer naar de bergen van Frankrijk om te wintersporten? Of ga je wellicht van de zomer al naar Frankrijk. Denk dan om je snelheid. Die hebben ze daar namelijk onlangs aangepast.

Snelheid van 90 naar 80 buiten bebouwde kom

Voorheen mocht je namelijk buiten de bebouwde kom 90 km per uur rijden, nu is dat verlaagd naar 80 kilometer per uur. Net als in Nederland dus. De reden voor de verlaging kun je bijna wel raden: enerzijds om de uitstoot te verlagen en anderzijds om de verkeersveiligheid te verhogen. De snelheid op de snelweg blijft gehandhaafd: 130 km p/u en binnen de bebouwde kom 50 km p/u. Daarmee zijn deze regels dus ook dezelfde als in Nederland. Bij regen geldt trouwens een verlaging van de maximum snelheid op de snelweg naar 110 km p/u

Wees gewaarschuwd

Er bereiken ons berichten dat er streng gecontroleerd wordt op snelheden, dus wees gewaarschuwd. Daarnaast vermeldt deze bron dat het flitsen tegenwoordig is uitbesteed aan een private organisatie. Als gevolg daarvan staan flitsauto’s vaak meer dan 24 uur te flitsen langs de kant van de weg.

Foto ter illustratie | Bron: Autoblog.nl

Hoofdfoto: AD.nl

(Visited 354 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.