advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Na sneeuwbom komt er nog meer ellende richting Oostenrijk

Door: Saskia Smulders

Na de enorme vrachten sneeuw die er dit weekend gevallen is in grote delen van Oostenrijk ligt er nieuw gevaar op de loer: een storm. Daarnaast komt er nóg meer sneeuw…

Sneeuwruimten in Kirchberg | Foto: Suzanne Rutten via sneeuwhoogte.nl
Auto uitgraven in Hochköning | Foto: Thomas Leitner
Om daklawines te voorkomen wordt sneeuw geruimd in Filzmoos. | Foto: Marco Kaschuba

Windstoten

Vanaf dinsdagavond gaat het hard waaien in de Alpen. In de bergen kunnen dan wel windstoten voorkomen van meer dan 130 kilometer per uur. In de dalen zal de wind iets minder hard zijn, maar zal zeker ook stormachtig zijn. De kans is groot dat daardoor veel liften zullen sluiten. Bovendien zorgt dit voor een verdere verhoging van het lawinegevaar.

De roze gebieden geven aan dat daar de meeste wind zal zijn | Foto: Kachelmann

Nóg meer sneeuw

De storm van dinsdag zorgt voor een nordstau en deze brengt een nieuwe storing die vanaf woensdag nieuwe sneeuw gaat brengen naar de Oostenrijkse Alpen. En dan hebben we het niet over een paar centimeter…Nee, er kan wéér 1 tot 2 meter sneeuw gaan bij vallen. 

Cumulatieve verwachting vanaf 6 januari tot en met 11 januari. Check die dieppaarse gebieden | Foto: sneeuwhoogte.nl

Deze sneeuw gaat dus voornamelijk in de Oostelijke Alpen vallen, maar ook Frankrijk gaat (eindelijk!) een deel krijgen. Overigens zal ook zuid Duitsland nog een deel van de sneeuw voor z’n kiezen krijgen. 

Gecumuleerde hoeveelheid sneeuw de komende 72 uur | Foto: severe-weather

Omdat de temperatuur iets gaat stijgen verandert ook de structuur van de sneeuw. Dat zorgt ervoor dat de nieuwe sneeuw zich slechter kan hechten aan de eerder gevallen sneeuw. Gevaarlijk dus!

Dienten Hochköning | Foto: Marjon Velthuis

Meer problemen verwacht

Dit alles gaat ongetwijfeld voor nieuwe problemen zorgen op het gebied van gesloten liften, afgesloten wegen, afgesloten dorpen, lawinegevaar en meer ellende. Wij roepen iedereen die in de wintersportgebieden is de berichtgeving zeer goed te volgen en op te volgen wat er gezegd wordt. 

Köningsleiten | Foto: Claus Reimer
Köningsleiten | Foto: Claus Reimer

Lees ook:

 

 

advertentie

3 REACTIES

Comments are closed.