Omdat een 14-jarige jongen tijdens het skiën op z’n dochter was gebotst kon de vader van het meisje zich niet bedwingen en sloeg de 14-jarige jongen in het gezicht. Dit gebeurde allemaal in het Tannheimer Tal, gelegen net over de grens met Oostenrijk, in Tirol. Dat meldt de Oostenrijkse website Tiroler Tageszeitung vandaag. Beide kinderen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht

Getuige van het ongeval

De botsing vond plaats toen de jongen vlakbij het bergstation Neunerköpfele naar beneden skiede en daarbij het meisje raakte. Het 9-jarige meisje kwam daarbij ten val. Dit was voor de 52-jarige vader, die getuige was van het ongeval, reden om de 14-jarige jongen in het gezicht te slaan. De jongen raakte daarbij gewond in het gezicht en moest met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd worden. Of beide kinderen met dezelfde helikopter naar het ziekenhuis vervoerd zijn is niet bekend. 

Over het Tannheimer Tal

Het Tannheimer Tal is een klein en relatief onbekend gebiedje net over de Duitse grens in Oostenrijk. Er zijn een aantal kleine skigebieden te vinden waarvan het Tannheimer Tal de grootste is. Het is vooral een familiegebied, want de pistes zijn niet lang en tochten maken zit er niet in. Ook is de moeilijkheid van de pistes en afdalingen niet hoog (er zijn wel wat zwarte pistes), maar vooral geschikt voor beginners. Desalniettemin een prima bestemming voor een short-ski, want vanuit Nederland is het niet ver rijden. Voor meer informatie over het Tannheimer Tal kijk je op hun website.

Bron: TT.com | Hoofdfoto: Saskia Smulders | Foto is slechts ter illustratie, betreft niet het Tannheimer Tal

Lees ook:

(Visited 1.343 times, 2 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën