Na regen komt…een enorme bak verse sneeuw!

Door Patricia Christiani

Het regent, het regent…de pistes worden kleddernat. En het waait ook nog eens hard. Maar niet gevreesd, want vanaf morgen valt er een welkome bak met sneeuw bij!

Gezellig ziet het er vandaag niet uit op de webcams…Onder invloed van een warmtefront valt vandaag vooral aan de noordkant neerslag en met veel wind is het voor de tijd van het jaar uitzonderlijk zacht. Ietwat gunstigere condities treffen we inner-alpin en aan de zuidkant aan. Dinsdag gaat een actief koufront voor een Temperatursturz zorgen en een winterse weerfase inleiden. Vanaf donderdag breidt zich vanuit het westen de invloed van een hoog tot over de Alpen uit.

Koufront gevolgd door polaire lucht

Maar eerst morgen, want morgen zijn we gelukkig weer van de regen af. Vanaf dan komen we namelijk gelukkig weer aan de koude kant van de polaire jet te zitten, wat sneeuw tot in de dalen brengt. Naar verwachting zal het koufront met neerslag en veel wind (stormachtig) in de late avond en nacht op dinsdag de Alpen binnen trekken.

Hoeveel sneeuw?

De meeste sneeuw wordt met de noordelijke stroming in de Nordstau gebieden berekend. Hier gaat 30 tot 80 cm sneeuw vallen en hogerop ook nog meer. Elders valt minder sneeuw, dat geldt speciaal voor de zuidkant waar weinig tot geen neerslag zal vallen door de afdrogende werking van een sterke Nordföhn.

regen sneeuw
Bron: WXCharts.com

Ook woensdag valt er met voorkeur voor de noordoostelijke Alpenhoofkam nog sneeuw of sneeuwbuien. Het is koud met op 2000 meter een graad of 10 a 12 onder het vriespunt. Vooral de stevige noordelijke wind maakt het voor het gevoel nog een heel stuk kouder. Met het vorderen van de dag gaat de sneeuwval er geleidelijk uit en wordt het van west naar oost ook in het oosten weer droog en klaart het op. Meest zonnig en droog is het ook dan al in het westen en met de Nordföhn aan de zuidkant.

Daarna kaiserwetter

Donderdag tot en met maandag hebben wintersporters mazzel. Want dan kan er geskied worden op verse sneeuw en in de zon, met minder zachte temperaturen.

Intussen loopt de spanning ook zachtjes aan op voor de lange termijnvoorspellingen voor de eerste week voorjaarsvakantie…we houden je op de hoogte!, dus blijf ons volgen!

Bron: Alpenweerman.nl

Hoofdfoto: webcam Serfaus Fiss Ladis, 3 februari 2020

Lees ook:

Aankomende week eindelijk weer veel sneeuw in de Alpen door Nordstau?

Voorspelling winter 2020: hoe eindigt de winter?

Voorspelling winter 2020: wordt het nog koud?

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer