Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na regen komt…een enorme bak verse sneeuw!

Door Patricia Christiani

Het regent, het regent…de pistes worden kleddernat. En het waait ook nog eens hard. Maar niet gevreesd, want vanaf morgen valt er een welkome bak met sneeuw bij! 

Gezellig ziet het er vandaag niet uit op de webcams…Onder invloed van een warmtefront valt vandaag vooral aan de noordkant neerslag en met veel wind is het voor de tijd van het jaar uitzonderlijk zacht. Ietwat gunstigere condities treffen we inner-alpin en aan de zuidkant aan. Dinsdag gaat een actief koufront voor een Temperatursturz zorgen en een winterse weerfase inleiden. Vanaf donderdag breidt zich vanuit het westen de invloed van een hoog tot over de Alpen uit.

Koufront gevolgd door polaire lucht

Maar eerst morgen, want morgen zijn we gelukkig weer van de regen af. Vanaf dan komen we namelijk gelukkig weer aan de koude kant van de polaire jet te zitten, wat sneeuw tot in de dalen brengt. Naar verwachting zal het koufront met neerslag en veel wind (stormachtig) in de late avond en nacht op dinsdag de Alpen binnen trekken.

Hoeveel sneeuw?

De meeste sneeuw wordt met de noordelijke stroming in de Nordstau gebieden berekend. Hier gaat 30 tot 80 cm sneeuw vallen en hogerop ook nog meer. Elders valt minder sneeuw, dat geldt speciaal voor de zuidkant waar weinig tot geen neerslag zal vallen door de afdrogende werking van een sterke Nordföhn.

regen sneeuw
Bron: WXCharts.com

Ook woensdag valt er met voorkeur voor de noordoostelijke Alpenhoofkam nog sneeuw of sneeuwbuien. Het is koud met op 2000 meter een graad of 10 a 12 onder het vriespunt. Vooral de stevige noordelijke wind maakt het voor het gevoel nog een heel stuk kouder. Met het vorderen van de dag gaat de sneeuwval er geleidelijk uit en wordt het van west naar oost ook in het oosten weer droog en klaart het op. Meest zonnig en droog is het ook dan al in het westen en met de Nordföhn aan de zuidkant.

Daarna kaiserwetter

Donderdag tot en met maandag hebben wintersporters mazzel. Want dan kan er geskied worden op verse sneeuw en in de zon, met minder zachte temperaturen.

Intussen loopt de spanning ook zachtjes aan op voor de lange termijnvoorspellingen voor de eerste week voorjaarsvakantie…we houden je op de hoogte!, dus blijf ons volgen!

Bron: Alpenweerman.nl

Hoofdfoto: webcam Serfaus Fiss Ladis, 3 februari 2020

Lees ook:

Aankomende week eindelijk weer veel sneeuw in de Alpen door Nordstau?

Voorspelling winter 2020: hoe eindigt de winter?

Voorspelling winter 2020: wordt het nog koud?

(Visited 768 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer