Maar liefst 12 toppen, 30 liften, 46 kilometer pistes op 21 pistes – dat is de 12 Peaks Trophy! Bedwing jij ze op één dag? Wij houden wel van een uitdaging. En daarmee zit je goed in Salzburger Sportwelt. De 12 Peaks Trophy is een sportieve uitdaging die je naar de mooiste bergtoppen van de regio brengt en je beloont met adembenemende panorama’s. Als het je lukt om alle liften en afdalingen die onderdeel zijn van de route af te leggen, dan wacht je aan het einde van je skivakantie de felbegeerde 12 Peaks Trophy!

Op naar de top! De eerste van de twaalf.

Heerlijke skivakantie in Salzburger SportWelt

Salzburger Sportwelt is een geweldige bestemming voor iedereen die houdt van brede pistes, schitterende poedersneeuwafdalingen, gezellige berghutten, uitdagende snowparks en funslopes en veel plezier voor het hele gezin.

Het gebied bestaat uit de regio’s Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos. Bovendien ligt de Salzburger Sportwelt in het grootste skiparadijs van Oostenrijk: Ski amadé.

Genieten in Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Dit is de 12 Peaks Trophy

Om een mooie tocht te maken door het hele gebied raden wij de 12 Peaks Trophy aan. In het skigebied staat de route van de 12 Peaks Trophy duidelijk aangegeven met borden, zodat je gemakkelijk je weg vindt. Of gebruik de Ski amadé Guide App, die je op elk moment precies vertelt waar je bent in het skigebied. Natuurlijk kun je ook de pistekaart gebruiken.

Om deel te nemen aan de 12 Peaks Trophy registreer je je op de website of via de app van skiline.cc door je skipasnummer in te geven. Je ziet dan precies welke welke pistes en liften je nog moet doen om de felbegeerde Trophy op te halen. Je krijgt bij de liftkassa de speciale sticker en kunt die voor € 1,50 uitbreiden met een badge.

Als het je lukt om alle pieken in een dag te bedwingen, krijg je de zwarte trofee. Heb je een dagje meer nodig, dan is het de rode. En iedereen die er langer dan twee dagen over doet, maar toch alle afdalingen aflegt, ontvangt na afloop de blauwe trofee.

Lekker kilometers maken © Claudia Ziegler

Zo maak je de 12 Peaks Trophy extra leuk

Tot slot hebben we nog een paar tips voor je om deze uitdaging nog leuker te maken.

  1. Plan genoeg tijd en hou rekening met je eigen kunnen. Je mag er zo lang over doen als je zelf wilt!
  2. Het is natuurlijk ideaal dat je op elke plek kunt starten met je toer. Toch doe je je voordeel als je start in Alpendorf of Zauchensee, dat is namelijk de meest logische en daardoor kortste route. Van de ene kant helemaal naar de andere kant.
  3. Weet dat je de vier zwarte piste die onderdeel zijn van de route ook gemakkelijk kunt omzeilen
  4. Denk eraan dat je met voldoende resterende tijd op de teller terugkeert richting je startpunt. Dan hoef je niet te haasten voor ed laatste lidft!
  5. Ga voor goud én geniet! Stop zeker af en toe bij de vele leuke skihutten langs de piste
Whoop whoop, gehaald!

Salzburger Sportwelt onderdeel van Ski amadé met 760 kilometer piste

Heb je er na het afleggen van deze tocht nog lang niet genoeg van? Let dan even goed op. Salzburger Sportwelt ligt perfect in het hart van Ski amadé. Dit is het grootste skiwalhalla van Oostenrijk, met 760 kilometer piste, 270 hypermoderne liften en ruim 260 gezellige berghutten. Met één en dezelfde skipas kun je terecht op al deze afdalingen.

Begint het al te duizelen? Nee joh, pak je snowboard of ski’s en geniet van al het moois van Ski amadé!

Lees meer over het geweldige skigebied Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Hoofdfoto: Salzburger Sportwelt (c) Lorenz Masser


LEES OOK: