Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Mooi weer zorgt voor veel ski-ongelukken in Tirol

Door Patricia Christiani

Het was gisteren eindelijk weer lekker weer in de Alpen en dus kon er weer geskied worden na de hevige storm en gesloten liften eerder deze week. Het mooie weer zorgde ervoor dat wintersporters er massaal op uittrokken. Het gevolg waren meerdere ski-ongelukken gisteren (donderdag 6 februari). In Hochgurgl, Berwang/Bichlbach en Sölden waren er botsingen tussen wintersporters, meldde de politie. 

Botsing

In het skigebied Hochgurgl kwam een ​​63-jarige Duitser in botsing met een 40-jarige Zweed, die de controle over zijn ski’s kwijt was. De Zweed raakte bij de botsing ernstig gewond. Hij werd per reddingshelikopter naar de kliniek van Innsbruck overgevlogen. De Duitser raakte slechts licht gewond.

Het ravijn in

In het skigebied Berwang/Bichlbach daalden een 43-jarige Nederlander en een 16-jarig meisje samen af naar het dalstation van de Almkopfbahn. Bij een kruispunt van pistes botsten de twee op elkaar omdat het meisje een groep van de skischool wilde vermijden. De 43-jarige vloog na de botsing over de rand van de piste. Hij bleef ernstig gewond op een steile helling liggen. De Nederlander is van de helling gered door de reddingshelikopter en afgevoerd naar het ziekenhuis. De 16-jarige raakte niet gewond.

Twee botsingen in Sölden

Een 33-jarige snowboarder uit Duitsland kwam in botsing met een 51-jarige Engelse vrouw in het skigebied Sölden. De Duitser kon niet op tijd remmen op een ijzige plek en raakte de Engelse van achteren, waarna beiden vielen. De 33-jarige bleef ongedeerd. De Engelse vrouw liep bij de botsig ernstige knieblessures op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

In Sölden was er gisteren nog een ongeluk, waarbij de aanstichter van de botsing doorgeskiet is. Een 51-jarige Belgische werd om 9.20 uur van achteren geraakt op piste nummer 15 in het Giggijoch-gebied. door een onbekende skiër. De Belgische vrouw viel en raakte hierbij ernstig gewond. De andere skiër vervolgde zijn afdaling zonder te stoppen. De politie is op zoek naar informatie over de onbekende skiër.

Bron: Orf.at

Lees ook:

Manager van skiliftmaatschappij stapt op na ernstig incident met pistenbully

11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben

Hoofdfoto: Patricia Christiani

(Visited 1.325 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer