Mooi weer zorgt voor veel ski-ongelukken in Tirol

Door Patricia Christiani

Het was gisteren eindelijk weer lekker weer in de Alpen en dus kon er weer geskied worden na de hevige storm en gesloten liften eerder deze week. Het mooie weer zorgde ervoor dat wintersporters er massaal op uittrokken. Het gevolg waren meerdere ski-ongelukken gisteren (donderdag 6 februari). In Hochgurgl, Berwang/Bichlbach en Sölden waren er botsingen tussen wintersporters, meldde de politie.

Botsing

In het skigebied Hochgurgl kwam een ​​63-jarige Duitser in botsing met een 40-jarige Zweed, die de controle over zijn ski’s kwijt was. De Zweed raakte bij de botsing ernstig gewond. Hij werd per reddingshelikopter naar de kliniek van Innsbruck overgevlogen. De Duitser raakte slechts licht gewond.

Het ravijn in

In het skigebied Berwang/Bichlbach daalden een 43-jarige Nederlander en een 16-jarig meisje samen af naar het dalstation van de Almkopfbahn. Bij een kruispunt van pistes botsten de twee op elkaar omdat het meisje een groep van de skischool wilde vermijden. De 43-jarige vloog na de botsing over de rand van de piste. Hij bleef ernstig gewond op een steile helling liggen. De Nederlander is van de helling gered door de reddingshelikopter en afgevoerd naar het ziekenhuis. De 16-jarige raakte niet gewond.

Twee botsingen in Sölden

Een 33-jarige snowboarder uit Duitsland kwam in botsing met een 51-jarige Engelse vrouw in het skigebied Sölden. De Duitser kon niet op tijd remmen op een ijzige plek en raakte de Engelse van achteren, waarna beiden vielen. De 33-jarige bleef ongedeerd. De Engelse vrouw liep bij de botsig ernstige knieblessures op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

In Sölden was er gisteren nog een ongeluk, waarbij de aanstichter van de botsing doorgeskiet is. Een 51-jarige Belgische werd om 9.20 uur van achteren geraakt op piste nummer 15 in het Giggijoch-gebied. door een onbekende skiër. De Belgische vrouw viel en raakte hierbij ernstig gewond. De andere skiër vervolgde zijn afdaling zonder te stoppen. De politie is op zoek naar informatie over de onbekende skiër.

Bron: Orf.at

Lees ook:

Manager van skiliftmaatschappij stapt op na ernstig incident met pistenbully

11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben

Hoofdfoto: Patricia Christiani

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer