Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Mooi weer zorgt voor veel ski-ongelukken in Tirol

Door Patricia Christiani

Het was gisteren eindelijk weer lekker weer in de Alpen en dus kon er weer geskied worden na de hevige storm en gesloten liften eerder deze week. Het mooie weer zorgde ervoor dat wintersporters er massaal op uittrokken. Het gevolg waren meerdere ski-ongelukken gisteren (donderdag 6 februari). In Hochgurgl, Berwang/Bichlbach en Sölden waren er botsingen tussen wintersporters, meldde de politie.

Botsing

In het skigebied Hochgurgl kwam een ​​63-jarige Duitser in botsing met een 40-jarige Zweed, die de controle over zijn ski’s kwijt was. De Zweed raakte bij de botsing ernstig gewond. Hij werd per reddingshelikopter naar de kliniek van Innsbruck overgevlogen. De Duitser raakte slechts licht gewond.

Het ravijn in

In het skigebied Berwang/Bichlbach daalden een 43-jarige Nederlander en een 16-jarig meisje samen af naar het dalstation van de Almkopfbahn. Bij een kruispunt van pistes botsten de twee op elkaar omdat het meisje een groep van de skischool wilde vermijden. De 43-jarige vloog na de botsing over de rand van de piste. Hij bleef ernstig gewond op een steile helling liggen. De Nederlander is van de helling gered door de reddingshelikopter en afgevoerd naar het ziekenhuis. De 16-jarige raakte niet gewond.

Twee botsingen in Sölden

Een 33-jarige snowboarder uit Duitsland kwam in botsing met een 51-jarige Engelse vrouw in het skigebied Sölden. De Duitser kon niet op tijd remmen op een ijzige plek en raakte de Engelse van achteren, waarna beiden vielen. De 33-jarige bleef ongedeerd. De Engelse vrouw liep bij de botsig ernstige knieblessures op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

In Sölden was er gisteren nog een ongeluk, waarbij de aanstichter van de botsing doorgeskiet is. Een 51-jarige Belgische werd om 9.20 uur van achteren geraakt op piste nummer 15 in het Giggijoch-gebied. door een onbekende skiër. De Belgische vrouw viel en raakte hierbij ernstig gewond. De andere skiër vervolgde zijn afdaling zonder te stoppen. De politie is op zoek naar informatie over de onbekende skiër.

Bron: Orf.at

Lees ook:

Manager van skiliftmaatschappij stapt op na ernstig incident met pistenbully

11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben

Hoofdfoto: Patricia Christiani

(Visited 1.336 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer