‘Echte bergen. Echt beleven’ is de slagzin van Toerisme Montafon en daarmee geven ze aan dat er meer te doen in dan alleen het glijden een berg. Het skigebied Silvretta-Montafon werd gelijk op de kaart gezet toen twee weken geleden de storm goed huis hield. Misschien hebben jullie de beelden wel voorbij zien komen op onze Facebook pagina van de vreselijk schommelende stoeltjeslift. Gelukkig liep dat allemaal goed af.

Wat een rust en ruimte in Montafon

Hoe ziet het skigebied er uit?

Montafon heeft vijf skigebieden, het grootste gebied is Silvretta-Montafon met 140 kilometer pistes. De overige vier zijn GargellenGolm, Kirstberg en Bielerhöhe. De laatste drie zijn zeer geschikt voor families met jonge kinderen. In Bielerhöhe kun je juist goed terecht voor lange winterwandelingen en langlaufen. Voor offpiste- en tourskiën moet je in Gargellen zijn. Zo zie je maar dat al deze gebieden hun eigen specifieke eigenschappen hebben. 

Idylisch plaatje van Kistberg

Potentieel

Wanneer je in je vriendenkring vraagt of ze het skigebied Montafon kennen krijg je vaak een vragend gezicht terug. Het is een nog niet echt bekend gebied bij ons maar toch heeft het veel potentieel. Het is bijvoorbeeld een stuk minder lang rijden dan de andere skigebieden in Oostenrijk als Ischgl, Sölden of Zell am See. Er is een hoop geïnvesteerd de afgelopen tien jaar in de skiliften. Er is een verbinding tussen de Silvretta Nova aan de ene kant van de vallei met de Hochjoch aan de andere kant.

Smokkelroute naar Zwitserland

Toerskiën is de trend van de laatste jaren. Je klimt met vilten lappen onder je ski’s de berg op om vervolgens daarna naar beneden te glijden. Boek zeker de Madrisa-toer als je hier bent, dit is de tocht die je langs oude smokkelroutes naar Zwitserland voert. De terugreis verloopt dan via een treinreis met de Rhätische Bahn. Voor toerskiën kun je het beste naar het zuiden van Vorarlberg gaan, daar heb je de beste condities qua hellingen, bossen en de gletsjers van de Silvretta met sneeuw tot ver in april.

Smokkelaars route
Toerskiën is de trend

Vinnanova, hoogste gelegen wijnbar

Afgelopen maand is er op de top van de Nova de hoogst gelegen wijnbar van Vorarlberg geopend. De bar draagt de naam “Vinnanova” en bevindt zicht op de bovenste verdieping van het bekende bergrestaurant Nova Stoba. Het is tegenwoordig toch al een gevecht in de skigebieden om de veeleisende skiër naar je gebied te trekken. Nu heeft Montafon ook zijn ‘culinaire’ hoogtepunt met deze bar.

Voor meer informatie klik dan even op deze link.

Foto’s: Pixabay, Montafon.at en Bergfex

(Visited 397 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën