Alle skidorpen boven de 2.000 meter op een rijtje.

Als de dagen langer worden en de zon meer kracht krijgt gaat onze geliefde sneeuw daar onder lijden. Tenzij je hoog genoeg zit. Voor wie nog lekker lang wil genieten van goede ski omstandigheden hebben we hier een overzicht gemaakt van bijna alle skigebieden waarvan het dorp boven de 2.000 meter ligt. Dikke kans dat je dus tot ver in April tot voor de deur kunt skiën.  

Oostenrijk

Oostenrijk heeft wel veel gletsjers en dus ook skimogelijkheden boven de 2.000 meter maar tegelijkertijd heel weinig dorpen die ook zo hoog liggen. Moet je even een stukje rijden (zelf of met de bus) en dan kun je daar natuurlijk ook prima skiën. Maar niet tot voor de deur.

Twee dorpen liggen echt hoog, maar er zijn veel meer skigebieden boven de 2.000 meter.
Obergurgl-Hochgurgl
Obergurgl Hochgurgl

Frankrijk

De westelijk Alpen zijn gemiddeld een stuk hoger dan die in het oosten. Vandaar dat Frankrijk een stevig aandeel heeft in deze lijst. Met als toppunt natuurlijk Val Thorens. Op 2.300 meter het hoogst gelegen dorp in Europa. Passo dello Stelvio in Italië ligt weliswaar hoger maar is niet echt een dorp, meer een uit de kluiten gewassen verzameling berghutten.

Hier vind je de meeste hooggelegen dorpen. Stations de ski eigenlijk, speciaal gebouwd voor wintersporten.
Kilometers vreten
Altijd ski-in / ski-out. Foto: Val Thorens.com

Zwitserland

Zwitserland beschikt over schitterende hoge skigebieden die zeer sneeuwzeker zijn. Denk alleen al aan Saas Fee en Zermatt. Maar de dorpen liggen onder de 2.000 meter. Allen Thyon, vlakbij Verbier, mag daarom in deze lijst.

Maar één dorp goed hoog en veel meer dropen die er net onder liggen, met Saas Fee en Zermatt op kop.
Naar het hoogste punt boven Thyon, de Montfort. Foto: Bastiaan van der Staay.

Italië

Daar is misschien wel het meest bijzondere en in elke geval het hoogste startpunt gelegen. De Passo dello Stelvio ligt zelfs zo hoog dat je er in de winter niet eens kan komen. Het skigebied is erg klein maar de plek wel bijzonder en de weg er naar toe zo niet nog mooier. Daarnaast zijn er nog een paar hoog gelegen dorpen.

Italië heeft niet heel veel te bieden op grote hoogte, maar sneeuw maken kunnen ze als de beste.
stelvio
Hoog, heel hoog boven de wolken, Passo dello Stelvio © Wikipedia

Spanje

Ja ja, met uitzicht op Afrika kun je hier prima skiën. Lees ook dit verslag op Snowrepublic.

’s Morgens skiën en ’s middags het strand op.
ski-plaats feitjes
Skiën vanaf het strand. Foto: Reizen in Spanje.com

USA

Een beetje verder weg maar wat een hoop gebieden die echt hoog beginnen. En niet de kleinste. Check ‘m out!

Dit vraagt wel wat van je conditie, hoog, hoger hoogst.
Ook in Aspen is het gezellig. Foto: Snowrepublic

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer