Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Alle skidorpen boven de 2.000 meter op een rijtje.

Als de dagen langer worden en de zon meer kracht krijgt gaat onze geliefde sneeuw daar onder lijden. Tenzij je hoog genoeg zit. Voor wie nog lekker lang wil genieten van goede ski omstandigheden hebben we hier een overzicht gemaakt van bijna alle skigebieden waarvan het dorp boven de 2.000 meter ligt. Dikke kans dat je dus tot ver in April tot voor de deur kunt skiën.  

Oostenrijk

Oostenrijk heeft wel veel gletsjers en dus ook skimogelijkheden boven de 2.000 meter maar tegelijkertijd heel weinig dorpen die ook zo hoog liggen. Moet je even een stukje rijden (zelf of met de bus) en dan kun je daar natuurlijk ook prima skiën. Maar niet tot voor de deur.

Twee dorpen liggen echt hoog, maar er zijn veel meer skigebieden boven de 2.000 meter.
Obergurgl-Hochgurgl
Obergurgl Hochgurgl

Frankrijk

De westelijk Alpen zijn gemiddeld een stuk hoger dan die in het oosten. Vandaar dat Frankrijk een stevig aandeel heeft in deze lijst. Met als toppunt natuurlijk Val Thorens. Op 2.300 meter het hoogst gelegen dorp in Europa. Passo dello Stelvio in Italië ligt weliswaar hoger maar is niet echt een dorp, meer een uit de kluiten gewassen verzameling berghutten.

Hier vind je de meeste hooggelegen dorpen. Stations de ski eigenlijk, speciaal gebouwd voor wintersporten.
Kilometers vreten
Altijd ski-in / ski-out. Foto: Val Thorens.com

Zwitserland

Zwitserland beschikt over schitterende hoge skigebieden die zeer sneeuwzeker zijn. Denk alleen al aan Saas Fee en Zermatt. Maar de dorpen liggen onder de 2.000 meter. Allen Thyon, vlakbij Verbier, mag daarom in deze lijst.

Maar één dorp goed hoog en veel meer dropen die er net onder liggen, met Saas Fee en Zermatt op kop.
Naar het hoogste punt boven Thyon, de Montfort. Foto: Bastiaan van der Staay.

Italië

Daar is misschien wel het meest bijzondere en in elke geval het hoogste startpunt gelegen. De Passo dello Stelvio ligt zelfs zo hoog dat je er in de winter niet eens kan komen. Het skigebied is erg klein maar de plek wel bijzonder en de weg er naar toe zo niet nog mooier. Daarnaast zijn er nog een paar hoog gelegen dorpen.

Italië heeft niet heel veel te bieden op grote hoogte, maar sneeuw maken kunnen ze als de beste.
stelvio
Hoog, heel hoog boven de wolken, Passo dello Stelvio © Wikipedia

Spanje

Ja ja, met uitzicht op Afrika kun je hier prima skiën. Lees ook dit verslag op Snowrepublic.

’s Morgens skiën en ’s middags het strand op.
ski-plaats feitjes
Skiën vanaf het strand. Foto: Reizen in Spanje.com

USA

Een beetje verder weg maar wat een hoop gebieden die echt hoog beginnen. En niet de kleinste. Check ‘m out!

Dit vraagt wel wat van je conditie, hoog, hoger hoogst.
Ook in Aspen is het gezellig. Foto: Snowrepublic

(Visited 877 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer