Alle skidorpen boven de 2.000 meter op een rijtje.

Als de dagen langer worden en de zon meer kracht krijgt gaat onze geliefde sneeuw daar onder lijden. Tenzij je hoog genoeg zit. Voor wie nog lekker lang wil genieten van goede ski omstandigheden hebben we hier een overzicht gemaakt van bijna alle skigebieden waarvan het dorp boven de 2.000 meter ligt. Dikke kans dat je dus tot ver in April tot voor de deur kunt skiën.  

Oostenrijk

Oostenrijk heeft wel veel gletsjers en dus ook skimogelijkheden boven de 2.000 meter maar tegelijkertijd heel weinig dorpen die ook zo hoog liggen. Moet je even een stukje rijden (zelf of met de bus) en dan kun je daar natuurlijk ook prima skiën. Maar niet tot voor de deur.

Twee dorpen liggen echt hoog, maar er zijn veel meer skigebieden boven de 2.000 meter.
Obergurgl-Hochgurgl
Obergurgl Hochgurgl

Frankrijk

De westelijk Alpen zijn gemiddeld een stuk hoger dan die in het oosten. Vandaar dat Frankrijk een stevig aandeel heeft in deze lijst. Met als toppunt natuurlijk Val Thorens. Op 2.300 meter het hoogst gelegen dorp in Europa. Passo dello Stelvio in Italië ligt weliswaar hoger maar is niet echt een dorp, meer een uit de kluiten gewassen verzameling berghutten.

Hier vind je de meeste hooggelegen dorpen. Stations de ski eigenlijk, speciaal gebouwd voor wintersporten.
Kilometers vreten
Altijd ski-in / ski-out. Foto: Val Thorens.com

Zwitserland

Zwitserland beschikt over schitterende hoge skigebieden die zeer sneeuwzeker zijn. Denk alleen al aan Saas Fee en Zermatt. Maar de dorpen liggen onder de 2.000 meter. Allen Thyon, vlakbij Verbier, mag daarom in deze lijst.

Maar één dorp goed hoog en veel meer dropen die er net onder liggen, met Saas Fee en Zermatt op kop.
Naar het hoogste punt boven Thyon, de Montfort. Foto: Bastiaan van der Staay.

Italië

Daar is misschien wel het meest bijzondere en in elke geval het hoogste startpunt gelegen. De Passo dello Stelvio ligt zelfs zo hoog dat je er in de winter niet eens kan komen. Het skigebied is erg klein maar de plek wel bijzonder en de weg er naar toe zo niet nog mooier. Daarnaast zijn er nog een paar hoog gelegen dorpen.

Italië heeft niet heel veel te bieden op grote hoogte, maar sneeuw maken kunnen ze als de beste.
stelvio
Hoog, heel hoog boven de wolken, Passo dello Stelvio © Wikipedia

Spanje

Ja ja, met uitzicht op Afrika kun je hier prima skiën. Lees ook dit verslag op Snowrepublic.

’s Morgens skiën en ’s middags het strand op.
ski-plaats feitjes
Skiën vanaf het strand. Foto: Reizen in Spanje.com

USA

Een beetje verder weg maar wat een hoop gebieden die echt hoog beginnen. En niet de kleinste. Check ‘m out!

Dit vraagt wel wat van je conditie, hoog, hoger hoogst.
Ook in Aspen is het gezellig. Foto: Snowrepublic

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer