De tien beste wintersport apps, volgens mij!

Door Isa de Laat

In het digitale tijdperk waarin we nu leven kunnen apps tijdens je wintersport natuurlijk niet ontbreken. Veel skigebieden spelen hierop in door bijvoorbeeld (gratis) wifi aan te bieden op de piste. De laatste jaren zijn er veel meer wintersport apps bijgekomen. De meeste apps zijn gratis te downloaden. Voor een aantal apps wordt een kleine vergoeding gevraagd. Maar wat zijn nu eigenlijke de beste wintersport apps?

1. Sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl is één van de bekendste apps om te kijken hoe het zit met de sneeuwdikte op jouw wintersportbestemming. De app van de gelijknamige website toont per locatie de sneeuwhoogte, kaarten van de piste en uitgebreide weersverwachtingen. Zo wordt er bij de sneeuwhoogte ook onderscheid gemaakt tussen de sneeuwhoogte in het dal en de sneeuwhoogte op de berg. Daarnaast kan deze app je laten zien wat de pistekwaliteit is, welke liften en pistes er open zijn en wanneer de laatste keer was dat er sneeuw is gevallen.

2. Ski Tracks (Lite)

Met deze andere bekende app kun jij berekenen hoe lang je over een afdaling deed en wat de snelheid was waarmee jij de piste afging. Voor deze app heb je geen internet nodig, omdat de app werkt op een gps-signaal. Na het skiën, aan het einde van de dag, houdt deze app je gegevens en resultaten van de hele dag bij en slaat deze op. Ben je tijdens het skiën gestopt voor het maken van een foto? Ook deze foto is voor je opgeslagen in de app.

Ski Tracks is te downloaden in de ‘lite’ versie. Voor de betaalde versie betaal je €1,09 in de App Store en €0,95 in de Google Play Store.

3. Skiinfo

Skiinfo is een complete app met informatie over het wintersportgebied waar jij naartoe gaat. Met deze app heb je een handig overzicht over de sneeuwconditie. Zo kun je instellen dat jij een notificatie krijgt wanneer er sneeuw valt. Naast het overzicht van de sneeuwcondities heb je webcambeelden en piste plattegronden van ruim 200 wintersportgebieden. Over de verschillende gebieden kun je zelf een review plaatsen of de reviews lezen van andere skiërs. Androïd en iPhone 

4. iSki Austria

Een andere app voor de informatie over skigebieden is iSki Austria. iSki Austria is dé app voor als je gaat skiën in Oostenrijk. Ook voor deze app heb je op de piste geen internet nodig. Met iSkiAustria kun je informatie over het skigebied vinden. Zo kun je bijvoorbeeld de sneeuwhoogte, het weer en webcams van het skigebied zien.

Credits: iSki Austria

Opvallend aan deze app is dat je skischolen kunt boeken. Daarnaast heeft de app een spelfunctie, waarmee je verschillende trofeeën kunt verzamelen.

5. Packpoint Reisgenoot

Voorkom vakantiestress tijdens het inpakken, dankzij deze app. Packpoint Reisgenoot helpt je hiermee. Bij het openen van de app vraagt de app of je een man of een vrouw bent, waar je naartoe gaat en hoe lang je gaat. Vervolgens geef je aan wat je op de bestemming gaat doen, hier staat ook een mogelijkheid bij om wintersport te kiezen.

Wintersport Apss
Credits Pamela Saunders Unsplash

Deze app geeft vervolgens aan wat voor weer het op de bestemming is en welke spullen jij het beste mee kunt nemen. Staat er iets niet bij wat je wel wilt meenemen? Je kunt de checklist zelf nog aanvullen. Google Play | iPhone

6. SkiFit

Tijdens je wintersport gebruik je andere spiergroepen dan de spiergroepen die je gebruikt in je dagelijks leven. Hierdoor is de kans op blessures groter. Deze app helpt je door middel van een programma om je spieren te trainen voor de wintersport. Het programma op deze app duurt acht weken en werkt met behulp van video’s. Deze video’s duren een uur en hebben in totaal 100 oefeningen. De app is gratis, maar wil je korte video’s dan kun je overgaan naar SkiFit8 voor €2,29. Google Play | iPhone

 7. SnowSafe

Wanneer je in Oostenrijk off-piste wilt skiën, dan is de SnowSafe app een handige app. Elke ochtend geeft deze app je de meest actuele informatie over het lawinegevaar in jouw regio. Via verschillende lawinediensten komt de informatie op de app binnen. Het beste kun je toch nog even zelf bij de dichtstbijzijnde lawinedienst kijken voor de precieze gegevens. De app neemt geen verantwoordelijkheid voor de informatie.

8. Skadi

Verdwalen op de piste is dankzij deze app verleden tijd. Met de app Skadi kun je in ruim 45 skigebieden een route plannen op de piste of een van de voorgeprogrammeerde routes skiën. Ook kun je met deze app je voorkeuren aangeven door bijvoorbeeld een bepaalde piste of lift te mijden of door aan te geven in welk restaurant jij graag wilt lunchen.

9. Carv 2.0

Carv 2.0 is jouw digitale coach tijdens de wintersport. Voor deze app heb je twee sensorheden nodig die in jouw skischoenen worden gelegd. Wanneer dit gebeurd is kun je overgaan naar het echte werk. Het is even wennen en instellen, maar uiteindelijk kun je terwijl je aan het skiën bent worden gecoacht via bijvoorbeeld je oortjes. Ook kun je ervoor kiezen een samenvatting te ontvangen van je statistieken na een afdaling. Je kunt zo zien waar je nog aan kunt werken om een betere skiër te worden. Ook met deze app kun je trofeeën winnen. Lees meer over deze app hier: Carv 2.0

10. Kijk of jouw skigebied een eigen app heeft!

Veel wintersportgebieden hebben een eigen app ontwikkeld met daarin informatie over het gebied, zoals de beste après-ski bars en live webcams. Kijk voordat jij vertrekt naar een wintersportgebied dus even of het gebied beschikt over een eigen app. Check hier bijvoorbeeld de geweldige app van het skigebied Flims/LAAX.

Wintersport apps
Wintersport apps
(Visited 695 times, 2 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer