Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Michael Schumacher 50. Hoe gaat het met hem 5 jaar na zijn skiongeluk?

Door Saskia Smulders | 3 januari 2019

Michael Schumacher, de iconische Formule 1 coureur wordt vandaag 50 jaar oud. Zo’n vijf jaar na het skiongeluk dat hij kreeg waarbij hij zwaar hersenletsel opliep. Hoe gaat het met hem? 

Er is eigenlijk maar weinig bekend over hoe het met hem gaat. Z’n familie doet maar zelden mededelingen. Nu vanwege zijn vijftigste verjaardag komt de familie met een statement op Instagram:

De plek van het skiongeluk van Michael Schumacher | Foto: RaceXpress

Ongeluk in Frankrijk

Michael Schumacher kwam in 2013 in Meribel ten val en liep daarbij, ondanks het feit dat hij een helm droeg, zwaar hersenletsel op. Hij was samen met zijn toen 14-jarige zoon Mick aan ’t skiën, buiten de piste. Hij zou zich tussen twee gemarkeerde (rode en blauwe) pistes hebben bevonden op het moment van zijn val tijdens een afdaling. Hij klapt met z’n hoofd tegen een rotsblok waarbij zijn helm aan stukken breekt. Zonder zijn helm zou de coureur met grote waarschijnlijkheid zijn overleden.

Nog een beeld van waar het skiongeluk van Schumacher | Foto: onbekend

Hij werd gedurende zes maanden in coma gehouden. Sindsdien wordt hij verzorgd in z’n huis aan het meer van Genève. Volgens de Daily Mail zou de verzorging van Schumacher zo’n 55.000 euro per week kosten. Hij wordt daar verzorgd door onder andere zijn vrouw Corinna.

Weinig bekend

Zoals gezegd is er maar weinig bekend over het herstel van Schumacher. Zo nu en dan lekt er mondjesmaat informatie naar de pers, maar over de echtheid kan soms getwijfeld worden. Afgelopen zomer nog zou een anonieme bron aan de Franse boulevardpers hebben verklaard dat Schumacher zou reageren op prikkels van buitenaf. Een Duitse aartsbisschop Georg Ganswein vertelde eind november over zijn bezoek aan Schumacher, die volgens de geestelijke uit bed kan komen. 

Dan is er nog de Ferrari-baas Luca di Montezemolo in februari 2016. “Ik heb nieuws, en helaas is dat geen goed nieuws”, zegt hij over de gezondheid van Schumacher zonder in detail te treden. Daarna volgen nog diverse berichten in de pers die elkaar regelmatig tegenspreken. Echt bekend is zijn situatie dus allerminst. 

“Tijd om z’n leven in vrede te laten leiden”

Een andere Ferrari teambaas, Jean Todt, verklaart uiteindelijk in 2018:  “Het is tijd voor de wereld om Michael zijn eigen leven te laten leiden en hem daarin te laten gaan. Ik herhaal, het is tijd om Michael zijn leven in vrede te laten leiden.”

En zo is het.

Bron: nos.nl en businessinsider.nl

Update 25 december 2019

Corinna Schumacher heeft op eerste kerstdag een boodschap van hoop gegeven. De echtgenote van zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher reageerde op de boodschap van de fanclub van haar beroemde man om een nieuwe Facebookpagina te lanceren.
 

“Grote dingen beginnen met kleine stappen”, meldde Corinna Schumacher. “Vele kleine steentjes kunnen een grote mozaïek vormen. Samen zijn we sterker.”

De fanclub van de Duitse autocoureur wil op 29 december een nieuwe Facebookpagina lanceren. Het is dan precies zes jaar geleden dat Schumacher een zware hoofdblessure opliep tijdens een skiongeluk.

Gerelateerd nieuws


Lees hier al het Wintersport Nieuws


 

(Visited 4.983 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer