Met je elektrische auto harder rijden door Oostenrijk dan een diesel

Door: Saskia Smulders

De Oostenrijkse regering heeft per 1 januari 2019 een nieuwe maatregel ingesteld: elektrische auto’s mogen vanaf dat moment op veel trajecten harder dan diesel- en benzine auto’s. Het gaat om trajecten waar een snelheidslimiet van 100 km per uur geldt. Met je elektrische auto mag je dan 130 rijden. De nieuwe maatregel is genomen om het elektrische rijden te stimuleren.

Milieuzone

De nieuwe maatregel geldt voor 440 kilometer snelweg. Deze stukken zijn aangewezen als mileuzone en je mag er ter plekke maar 100 rijden; dit natuurlijk om de uitstoot van diesels en benzineauto’s zoveel mogelijk te beperken. Omdat elektrische auto’s geen uitlaatgassen uitstoten geldt de regel niet voor de bestuurders van elektrische auto’s.

Er volgen nog meer gunstige maatregelen, zoals gratis parkeren voor elektrische auto’s

Nog meer maatregelen

De minister van Duurzaamheid in Oostenrijk, Elisabeth Köstinger,  zegt daarmee te willen aangeven dat het loont om elektrisch te gaan rijden. Volgens haar komen er nog meer maatregelen aan zoals het openen van busstroken voor elektrische auto’s en zelfs ook gratis parkeren.

Dus heb jij een elektrische auto en ga je deze winter naar Oostenrijk? Dan heb je mazzel en kan je lekker snel naar je bestemming rijden!

Lees ook:

Bron: BNDeStem

(Visited 531 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.


 

één reactie op “Met je elektrische auto harder rijden door Oostenrijk dan een diesel”

 • Kirsten
  19 november 2018 at 01:39

  hahaha… ik lig gewoon dubbel, wat een onzin verhaal en de minister in kwestie stond ook niet op de eerste rij toen ze het verstand uitdeelden.
  Vanaf morgen iedereen elektrisch rijden en binnen enkele jaren liggen we allemaal dood vanwege een acuut gebrek aan CO2.
  Maar bomen kapt men aan een snelheid sneller dan het licht, plant nieuwe bomen aan want die zorgen voor veel opname van ‘ schadelijke ‘ stoffen.
  Niet vergeten dat zonder transport de wereld stilvalt en dan mensen zullen sterven door voedsel en watertekorten. Ik vind het allemaal onzin die natte dromen van onze groene jongens en meisjes, een wereld die draait op hernieuwbare energie? Laat mij niet lachen.
  En ja, ik ben ook 100% natuur en dierenliefhebber maar ik zet mijn 28 jaar oude dieselvoertuig niet aan de kant omdat het zo gezegd ‘ vervuilend ‘ zou zijn.
  Trouwens, elektrische voertuigen vervuilen meer dan voertuigen op fossiele brandstoffen.
  En bovendien is de productie en recyclage ervan ook niet bepaald milieuvriendelijk te noemen.
  Duurzaam autorijden is 28 jaar met hetzelfde voertuig rijden.

Comments are closed.