Vandaag is het de start van de meteorologische winter en in het Duitse Winterberg ís het best winters. Wat wil je ook met zo’n naam, natuurlijk. Het goede nieuws is dat dit weekend het winterseizoen start dankzij de volop draaiende sneeuwkanonnen. Er zullen twee pistes beschikbaar zijn. Dus hup, met gierende banden naar Winterberg.

Met Kerst alles in bedrijf

Ik hoor je al denken: het zijn maar twee pistes. Klopt natuurlijk. Het is nog geen echte start van het seizoen maar vooral bedoeld voor wie niet kan wachten de lange latten of je snowboard onder te binden. De komende tijd zullen steeds meer pistes en liften openen om uiteindelijk met Kerst praktisch alles in bedrijf te hebben. Daarvoor zou de mogelijk komende koudegolf zeer behulpzaam zijn. Dan kunnen immers de sneeuwkanonnen volop draaien.

Winterberg – Foto: Saskia Smulders

Hoge energierekening

Ook in Winterberg zijn er zorgen over de hoge prijzen, vooral voor energie. Maatregelen zoals op de Zugspitze in Beieren, waar liften in de daluren langzamer rijden en stoeltjesliftstoelen onverwarmd moeten blijven, zijn in Winterberg nog steeds niet gepland. Het besparingspotentieel door dergelijke maatregelen wordt meestal volledig overschat, zei woordvoerster Susanne Schulten. Veel relevanter is een zorgvuldige omgang met de technisch geproduceerde sneeuw.

Zo’n 80 procent van het elektriciteitsgebruik in Winterberg komt voor rekening van de sneeuwkanonnen, de overige 20% is toe te schrijven aan de liften. De gestegen elektriciteitsprijzen zijn echter ook een extra stimulans voor veel liftexploitanten om zo snel mogelijk voldoende sneeuw te produceren. Veel exploitanten hebben nog elektriciteitscontracten tegen de gunstige oude voorwaarden, die tot het einde van het jaar lopen. In het nieuwe jaar zal de sneeuwproductie voor hen aanzienlijk duurder zijn.

Après-ski

In Winterberg kennen ze zelfs een heuse après-ski tent. En wat voor één! Aanstaande zaterdag wordt de opening zelfs gevierd met een heuse après-ski party met de bekende DJ Olaf Henning die je vast en zeker nog kent van onderstaande après-ski knaller!

De Skiliftkarussell in Winterberg omvat 34 besneeuwde pistes met een lengte van 27,5 kilometer. Het is het grootste skigebied in het Sauerland. Meer informatie vind je op de website.

Bron: Skiliftkarussel.de | www.wz.de | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer