Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Werkelijk de nachtmerrie van elke ouder….je kind die uit de stoeltjeslift valt. Helaas kwam deze nachtmerrie in Karinthië uit voor de Sloveense ouders en grootouders van een 5-jarig meisje. Het meisje viel zo’n acht meter uit de lift, nadat de beugel te vroeg werd geopend.

Uit de lift gevallen

Voor een Sloveens gezin kwam zondag een heel vervelend einde aan een skidag in Nassfeld, Karinthië: een vijfjarig meisje viel ongeveer acht meter van een 6-persoons stoeltjeslift (de Madritschenbahn) vlak voor het bergstation. Volgens de politie had een familielid waarschijnlijk een bord op de laatste steun verkeerd geïnterpreteerd en vervolgens, ondanks het rode licht, de veiligheidsbeugel geopend. Het meisje gleed toen van de stoel af.

De grootvader die naast haar zat, reageerde onmiddellijk en slaagde erin het meisje korte tijd vast te houden. Maar hij kon dit niet volhouden waardoor de vijfjarige zo’n 8 meter op de skipiste onder de lift viel. Direct werd er alarm geslagen.

Toestand is stabiel

Gelukkig was de op Nassfeld gestationeerde ARA-3 reddingshelikopter binnen drie minuten op de plaats van het ongeval. “We hebben het kind eerste hulp gegeven op de hellingen, zij reageerde gelukkig snel”, zegt ARA-paramedicus Michael Eichhübl. De helicopterbemanning bracht het meisje naar het districtsziekenhuis van Lienz. Later werd het meisje vanwege de ernst van haar verwondingen door een andere reddingshelikopter naar de kliniek in Klagenfurt gevlogen. “Het meisje wordt behandeld op de afdeling kinderchirurgie. Haar toestand is stabiel”, zei Kabeg-woordvoerster Nathalie Trost maandag desgevraagd door de Kleine Zeitung.

“Beugel wordt vaak te vroeg geopend”

De politie moet nu een onderzoek instellen op verdenking van lichamelijk letsel door nalatigheid. “Het gaat om wangedrag door een persoon”, zegt een officier van de politie-inspectie Hermagor. “Helaas komt het vaak voor dat skiërs de veiligheidsbeugel veel te vroeg in de lift openen”, zegt hij. “Mensen zijn natuurlijk bang dat ze het niet op tijd redden”, zegt de politieagent. “Gelukkig komt zo’n ongeluk zelden voor”.

Bron: Kleine Zeitung | Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer