Meer Nederlanders kozen voor een aanvullende verzekering voor het buitenland bij hun zorgverzekering voor 2022. Dat blijkt uit de Datamonitor Zorgverzekeringen 2022 van financiële vergelijkingssite Geld.nl. Ongeveer 1 op de 8 mensen (12,9 procent) die via Geld.nl een zorgverzekering voor 2022 afsloten, verzekerden zich aanvullend voor zorg in het buitenland, waaronder de zorgkosten bij een ongeluk op de piste vallen. Bij de zorgverzekering voor 2021 deed nog maar 11,49 procent dat.

“Mensen verwachten in 2022 weer vaker naar het buitenland te gaan, waar dat in 2021 door corona vaak niet mogelijk was of mensen dit liever niet wilden doen”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Nu de meeste landen de regels flink hebben versoepeld, zien we dat de wintersport deze periode alweer in trek is.”

Vergoeding zorgverzekering tijdens de wintersport

Je Nederlandse basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg wereldwijd. Als je met spoed naar een ziekenhuis of een dokter moet tijdens je skivakantie, wordt dat dus in principe vergoed. Maar let op! De basisverzekering vergoedt maximaal het bedrag dat eenzelfde behandeling in Nederland zou kosten. De zorgkosten liggen in de populaire wintersportlanden Oostenrijk, Frankrijk en Italië soms hoger.

Ook loop je het risico dat je bij een ongeluk op de piste naar een dure privékliniek wordt gebracht. Je basisverzekering vergoedt dan waarschijnlijk niet het hele bedrag. Voor de hogere zorgkosten kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten om toch verzekerd te zijn tijdens je vakantie.

Zorgkosten verzekeren via de reisverzekering

Je kunt ook bij je reisverzekering een aanvullende verzekering voor medische kosten afsluiten, zodat je verzekerd bent voor hogere zorgkosten in het buitenland. Voor sommige mensen is de aanvullende reisverzekering de enige optie. Een aanvullende zorgverzekering kun je namelijk alleen afsluiten tussen half november en eind december, het moment waarop je kunt overstappen van zorgverzekering.

Heb je in die periode geen aanvullende zorgverzekering voor het buitenland afgesloten? Dan is een aanvulling voor medische kosten bij je reisverzekering echt aan te raden als je op winterport gaat. Een valpartij zit immers in een klein hoekje. Let er wel op dat je dan ook een aanvulling voor wintersport afsluit. Alleen dan ben je met je reisverzekering echt goed verzekerd op de piste.

(Visited 20 times, 1 visits today)