Houd je wel van sneeuw en snelheid maar was je nooit zo handig met die lange latten of een snowboard? Of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe sensatie? Dan is hier de oplossing! Ga snowskaten!

Sled Dogs Snowskating

Sled Dogs is een uniek Noors merk en is opgericht door de broers Ronny Paul Gydar en Tommy Einar Gydar Syversen. Ronny is een inline skater die in de winter op zoek was naar een manier om van inline skates te genieten. Tommy is dol op de après-ski en was op zoek naar iets om van te genieten na het skiën. Samen hebben ze Sled Dogs Snowskates bedacht en het gaat niet lang meer duren voordat je deze hype overal op de pistes ziet!

snowskates
Foto credits www.sleddogs.com

Wat is het?

De naam zegt het al, snowskates zijn skates op sneeuw! Bij deze sport wordt dezelfde techniek gebruikt als bij ijshockey, schaatsen en inline skating. Er zijn internationale competities en het wordt aangeraden door ijshockey en skate coaches. Iedereen die ooit heeft geschaatst of geskeelerd pikt dit zo op. Maar ook beginners leren dit binnen een uurtje! De snowskates zijn wendbaar en licht. Hierdoor wordt het draaien gemakkelijker gemaakt en wordt het eenvoudiger om jezelf te corrigeren zodat je het snel onder de knie krijgt. Voor je het weet, zullen de snowskates precies doen wat jij ze ingeeft. Met als uiteindelijke doel natuurlijk sprongen en salto’s!

snowskates
De modellen van 2017-2018. Credits www.sleddogs.com

Technisch gezien zijn de Sled Dogs Snowskates ’s werelds eerste skates met grip op sneeuw. Bij het Sled Dog Snowskating wordt de vrijheid en de agressieve bewegingen vanuit het inline staking, schaatsen en ijshockey gecombineerd met het avontuur en uitdaging van slalom skiën en snowboarden. Het is één van de snelst groeiende wintersport activiteiten en kan overal waar sneeuw ligt uitgevoerd worden.

Sled Dogs Snowskates en de skilift

Ik hoor je denken, hoe gebruik je de skilift? Er zijn natuurlijk lang niet altijd stoeltjesliften aanwezig. Dus wat doe je? Tumble and fall? Nee, het nemen van een lift anders dan een stoeltjeslift is eenvoudig. Je gebruikt de lift hetzelfde als met ski’s. Het enige verschil is dat je een beetje meer van je gewicht op je hielen moet zetten. Leun een beetje achterover zodat de punt van de skate niet in de sneeuw terecht komt en klaar is kees. Ja, het is echt zo eenvoudig zoals het klinkt! Tijdens de gondelliften kan je de skates beschermen met de speciale covers van Doggie Walkers.

snowskates
Ingi: ’s werelds eerste celebrity snowskater. Credits to www.sleddogs.com

Fun en fitness

Wist je dat je tijdens deze activiteit ook meteen de nodige calorieën verbrandt? Uit een recente studie is gebleken dat snowskaters bijna de helft van hun tijd op de skates hun doel hartslag bereikten. Ook worden de belangrijkste spiergroepen aan het werk gezet, namelijk de quadriceps en de gluteals. Nog een reden om te gaan snowskaten dus!

Ben je nou nog niet overtuigd? Check dan deze video en go for it!

Voor meer informatie en verkooppunten kijk je hier! sleddogs.com

Bron hoofdfoto: sleddogs.com


Lees hier meer over wintersport gear & gadgets


(Visited 1.079 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.