advertentie
Ga mee op Europese Safari
Ga mee op Europese Safari. Klik hier voor meer informatie.

Professionele skiërs hebben de World Cup, Audi-klanten en wintersporters de Audi Quattro Ski Cup. De populaire wedstrijdserie voor amateurs gaat dit weekeinde in Obergurgl zijn derde seizoen in. Na tien wedstrijden in Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Zwitserland volgt in maart volgend jaar de finale in Kitzbühel.

De Audi quattro Ski Cup bestaat uit tien evenementen in vier Alpenlanden

De Audi Quattro Ski Cup doet in alles denken aan de World Cup. Er wordt gestart vanuit hetzelfde starthuis, gefinisht onder dezelfde finishboog en er is uiteraard professionele tijdwaarneming. Komend weekeinde gaat de serie voor de derde keer van start.

Audit Quattro
Een goede sfeer tijdens de skiwedstrijden

De Audi Quattro Ski Cup bestaat uit tien evenementen in vier Alpenlanden. De beste deelnemers gaan door naar de finale in Kitzbühel (23 – 25 maart).

Tien bekende ski bestemmingen

Het deelnemersveld bestaat enerzijds uit Audi-klanten, die zijn uitgenodigd door regionale partners. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zichzelf ook aanmelden via www.audiquattroskicup.com. Vorig jaar deden zo’n 3100 sporters mee aan de Audi quattro Ski Cup. In het eerste seizoen werden er wedstrijden gehouden op slechts twee locaties. Inmiddels staan er tien op de agenda: Obergurgl, St. Moritz, St. Anton am Arlberg, Verbier, Megève, Cortina d’Ampezzo, Kitzbühel, Alta Badia, Davos en Madonna di Campiglio.

Bijgestaan door een bekende skilegende

In de finale worden de deelnemers bijgestaan door een bekende skilegende. Ze strijden niet alleen individueel tegen elkaar op verschillende disciplines, maar worden eveneens onderverdeeld in teams. In de teamcompetitie gaat het allemaal om het winnen van de prestigieuze landencup.

Audi Ski Cup
De finish van een afdaling tijdens de Audi Quattro Ski Cup

De als de World Cup aanvoelende amateurserie is geïnspireerd op de Audi quattro Cup voor golfers. Sinds de start daarvan vijfentwintig jaar geleden hebben wereldwijd al meer dan een miljoen amateurs meegedaan. Als de skiërs dit weekend aan hun seizoen beginnen, sluiten de golfers hun seizoen af met de finale in Mexico.

advertentie
Ski Safari