Ben je gek op het eten van McDonalds? Dan heb je vast wel eens één van de vele McDonalds vestigingen bezocht. Ook ben je dan hoogstwaarschijnlijk wel bekend met het McDrive principe; Inrijden -> bestellen bij de praatpaal -> doorrijden naar raampje 1 om te betalen -> door naar raampje 2 om je bestelling aan te nemen -> lekker smullen in de auto!

McSki
Geen McDrive maar een McSki in de Zweedse sneeuw © McDonalds

GEEN MCDRIVE MAAR EEN McSKI

Op zo’n 400 kilometer afstand van de Zweedse stad Stockholm vind je in het skigebied van Lindvallen de allereerste McSki van McDonalds. Deze McSki is al sinds 1996 een ware trekpleister voor toeristen. 

RAAMPJE 1, RAAMPJE 2 EN SKIËN MAAR

Zie jij het al voor je? Je komt skiënd aan bij raampje 1 en bestelt er een heerlijke lunch bestaande uit de alom bekende BigMac of McBacon met Franse frietjes en een befaamde McDonalds milkshake. Je skiet vervolgens door naar raampje 2 om je bestelling op te pikken en al skiënd peuzel je je lekkernijen op. Calorieën er in en meteen weer er af zeg maar. Wil je liever even rustig zitten tijdens het eten dan kan dat ook. De McSki in Lindvallen heeft ook 140 zitplaatsen.

McSki
Let’s McSki © McDonalds

McSKI IN DE ALPEN

Nu is Zweden voor ons Nederlanders niet het meest voor de hand liggende wintersportland en de Mc Ski in Lindvallen is voor zover ik weet nog steeds de enige vestiging op de piste. Waarom er geen andere McSki’s zijn herrezen in bijvoorbeeld de populaire Alpen, is voor mij een raadsel. Hoe leuk zou het zijn als er ook in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk McSki’s zouden opdoemen in de sneeuw? Want laten we eerlijk zijn; Culinair verantwoord is het niet, maar lekker gek is het wel. Zo’n lekkere burger gaat er altijd wel in!

McSki
Een lekkere burger gaat er altijd wel in. Zeker in de sneeuw! © McDonalds
(Visited 706 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën