Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Marmolada Gletsjer, het hoogtepunt van de Dolomieten

Door Karin Nijhof

Ben je van plan om de Sella Ronda in de Italiaanse Dolomieten te skiën? Vergeet dan niet de afslag naar de Marmolada Gletsjer te maken, “de Koningin van de Dolomieten.” Met volle overtuiging kan ik zeggen dat dit een van de meest mooie skitochten is, die ik ooit heb gemaakt. Indrukwekkend, fascinerend en adembenemend mooi is het uitzicht dat je hebt wanneer je op de 3342 meter hoge berg “de Marmolada” staat. Dit is tevens ook de hoogste berg van de Dolomieten.


Ga deze winter ook eens naar het verrassend mooie Val di Fiemme


Het hoogste punt is het Punta Rocca station, waar je de schoonheid van de Dolomieten met besneeuwde rotsformaties en bergpieken kunt bewonderen. Vanaf hier heb je een 360 graden panorama view. De imposante Dolomieten behoren tot de Unesco Werelderfgoedlijst. De Marmolada is de hoogste van de Dolomieten en draagt een geschiedenis met zich mee.

Skiën vanaf de Marmolada
Skiën vanaf de Marmolada

De Sellaronda

De Sellaronda is één van de bekendste skiroutes van de Dolomieten die rond het Sellamassief gaat. De Sellaronda maakt deel uit van de skiregio Dolomiti Superski en gaat door vier verschillende Ladin valleien die de berg “Sella” omringen en door drie verschillende Italiaanse provincies. Je kan ervoor kiezen om zowel met de klok mee als tegen de klok in te skiën.

Hierdoor zijn de meeste liften nu modern en kun je de Sellaronda makkelijk in één dag doen

De routes worden aangegeven door middel van de kleuren groen (tegen de klok in) en oranje (met de klok mee). Op de groene route kom je vele vlakke stukken tegen. Daarom is de oranje route beter geschikt voor snowboarders. De Sellaronda is ongeveer 26 kilometer lang en duurt ongeveer vier uur. Er is veel geïnvesteerd in het liftensysteem. Hierdoor zijn de meeste liften nu modern en kun je de Sellaronda makkelijk in één dag doen.

Sella Ronda
Sella Ronda
Bijna in het dal, Sella Ronda
Bijna in het dal, Sella Ronda

Mount Marmolada

Naast de Sellaronda die je zeker moet doen, is er absoluut nog een hoogtepunt. Dit is de afslag naar de Marmolada gletsjer. Hiervoor moet je het plaatsje Arrabba volgen. Op “weg” hier naar toe, ski je over mooie en brede pistes. In Arabba vertrekken er kleine kabine’s omhoog (eitjeslift nr 20). Op het midden-station moet je uitstappen. Vanaf hier staan er borden met Marmolada aangegeven. De laatste kabelbaan, de Marmolada kabelbaan brengt je naar het Punta Rocca station. Hier kun je genieten van het overweldigende uitzicht op een onbewolkte dag. Natuurlijk hoef je niet met de kabelbaan terug! Vanaf hier kun je de gletsjer op. Voor beginners is het begin van de piste erg steil! De langste skipiste op de weg “terug”, de twaalf kilometer van de “La Bellunese” valt ook onder deze tocht en maakt deel uit van de Sella Ronda. Dat is puur genieten.

Het is aardig aanpoten om de Sellaronda en de Marmolada Gletsjer in één dag te doen. Het is daarom aan te raden om hier de tijd voor te nemen en dit in twee dagen te doen.

Skipas Dolomiti Superski

Het is misschien niet het goedkoopste skigebied, maar de Dolomiti Superskipas geeft wel toegang tot twaalf skigebieden. Deze skigebieden hebben in totaal meer dan 1200 kilometer aan pistes, 450 liften en dertig snowparks. Voor een zesdaagse skipas ben je in het hoogseizoen 294 euro kwijt. Een dagpas kost 59 euro. Ook de Marmolada gletsjer kun je dus met deze pas bereiken.


Meer info vind je op www.dolomitisuperski.com


(Visited 8.613 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer