advertentie

NKBV Bergsportdag

Weet je het nog? Het was een (letterlijk!) pijnlijke eerste training voor zesvoudig wereldbekerwinnaar Marcel Hirscher. Op 17 augustus jl. brak hij zijn enkel toen zijn ski op ongelukkige wijze achter een slalompaaltje bleef hangen. Sindsdien doet hij er alles aan om in no-time weer fit genoeg te zijn om op de piste te staan.

Start wereldbekerseizoen in Sölden

Traditioneel start het wereldbekerseizoen altijd eind oktober in Sölden. Zo ook dit jaar, waar van 27 tot en met 29 oktober zowel de dames als de heren aan de start zullen verschijnen op de Rettenbach-gletsjer.
Net na de breuk van zijn linkerenkel was Marcel optimistisch en wilde gaan voor een startplek in Sölden. Helaas heeft hij die hoop moeten laten varen. Ondanks dat zijn been inmiddels gelukkig wel uit het gips is, is hij nog niet op een dusdanig niveau dat hij kan starten.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher vertelt over zijn voorbereding op het wedstrijdseizoen, niet wetende dat een paar weken later zijn been in het gips zou zitten.

Nog 6 weken tot aan de wedstrijd in Levi

De wedstrijdkalender is vol de komende maanden en Marcel verwacht in ieder geval eind november te kunnen racen in het Amerikaanse Beaver Creek. Toch heeft hij zijn doel nu toch weer wat naar boven bijgesteld en wil zo lang niet wachten.
Op 12 november wordt er een wereldbekerwedstrijd gehouden in het Finse Levi, waar hij nu aan de start wil verschijnen. Daarvoor heeft hij nog wel een klein wonder nodig, zegt hij zelf, maar als alles mee zit moet het lukken!

Go, go, go, Marcel!

Oke, toegegeven, sinds Maaike en ik Marcel persoonlijk hebben gesproken tijdens onze trip naar Annaberg (regio Tennengau) houden we zijn voorbereiding voor het wedstrijdseizoen nauwlettend in de gaten! We duimen dan ook al weken voor zijn voorspoedige herstel. Gelukkig was hij mét gips ook al lekker aan het trainen…

Bron: AD.nl
Hoofdfoto: Marcelhirscher.at

advertentie
Ski Safari