advertentie
Askja Reizen
Bekijk hier de bijzondere maatwerk reizen van Askja Reizen

Door Pauline van der Waal

Aan de zegetocht van Marcel Hirscher lijkt maar geen einde te komen. Met zijn eerste plek bij de Worldcup Reuzenslalom in Saalbach mag hij zijn 63ste titel op zijn naam schrijven. Hij is daarmee de succesvolste Oostenrijkse skiër aller tijden!

Wereldbekerwedstrijd in Saalbach

Zo’n 8000 fans zagen ter plekke dat Hirscher na een voor hem zeer teleurstellende zesde plaats tijdens de wedstrijd gisteren keihard terugsloeg. Als allerlaatste starter tijdens de tweede manche waren de omstandigheden verre van ideaal, aangezien de piste na alle starters flink wat te lijden had gehad. Toch eindigde hij met een tijd van 1:54.98 voor de Zwitser Loic Meillard (+0,38 sec.) en Henrik Kristoffersen uit Noorwegen (+0,47 sec.).

Zo langzamerhand een vertrouwd beeld: Marcel Hirscher op de hoogste plek van het podium
Zo langzamerhand een vertrouwd beeld: Marcel Hirscher op de hoogste plek van het podium

De beste van Oostenrijk!

Tot vandaag was de beste Oostenrijkse skiër een dame: Annemarie Moser-Pröll. Zij heeft deze titel behoorlijk lang op haar naam gehad. Haar laatste zege was in 1980, toen ze een Olympische gouden medaille won. Maar nu is daar dan Marcel Hirscher!

Reporters Maaike en Pauline interviewden de succesvolle Oostenrijkse skiër -die vanwege zijn Nederlandse moeder ook een woordje Nederlands spreekt- vorige zomer in zijn eigen woonplaats Annaberg. Lezen? Dat kan hier!

Zo'n 8000 toeschouwers zien Marcel Hirscher in Saalbach winnen
 Zo’n 8000 toeschouwers zien Marcel Hirscher in Saalbach winnen

Foto’s: GEPA Pictures via Saalbach.com
Bron: Saalbach.com

advertentie
Ski Safari