Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Achtvoudig wereldbekerwinnaar Marcel Hirscher begint een eigen skimerk. Vanaf deze winter zijn de ski’s van Marcel Hirscher exclusief verkrijgbaar bij Bründl Sports. Hirscher presenteerde woensdag in Kaprun zijn eigen skimerk “Van Deer”. “Deze ski zal ooit wereldbekerwedstrijden winnen”, voorspelde de Oostenrijks-Nederlandse alpineskiër.

Merk van Hirscher heeft alle soorten ski’s

In de eerste editie van het nieuwe merk worden ongeveer 1500 paar ski’s geproduceerd. Alle passie en knowhow van Hirscher als skiër is naar eigen zeggen in dit product gestopt. Het merk biedt producten in alle soorten van het alpineskiën: van FIS-ski’s tot pisteski’s tot toer-, poederski’s en kinderski’s. De ski’s zijn geschikt “voor iedereen die een bocht kan nemen”. Kinderski’s zijn gemaakt van dezelfde materialen als de ski’s voor volwassenen. De producten zijn verkrijgbaar in 10 tot 15 modellen, kosten tussen de 700 en 1.000 euro en zijn exclusief verkrijgbaar in geselecteerde Bründl Sports-winkels in Oostenrijk.

De “handgemaakte” ski wordt gemaakt in Mittersill in Pinzgau. “We delen de bedrijfslocatie met Augment Ski”, zegt Van Deer-directeur Dominic Tritscher, ook vriend en manager van Hirscher. Mogelijk gaat Van Deer in de toekomst ook nog skischoenen produceren, aldus Tritscher.

Nederlands tintje

De merknaam “Van Deer” verwijst naar de familienaam van de voormalige ski-ster en heeft een Nederlands tintje. De moeder van Marcel Hirscher is namelijk geboren in Nederland. En ook de merknaam heeft iets uit Nederland: “Von” betekent in het Nederlands van, en “Deer” is Engels voor “hert”: Hirsch is dan weer Duits voor hert, en zo is de cirkel rond. Het nieuwe merk werkt ook in een omgeving die familie is en ook zo voelt. “We zijn met een klein team, meestal jonge jongens, en ook de familie is onderdeel van het bedrijf”, aldus Hirscher. Zo is vader Ferdinand de supervisor, en ook de broer van Marcel Hirscher maakt deel uit van het team. 

Carrière na het skiën

Waarom is de oud skiër eigenlijk een eigen merk gestart? “Twee jaar lang had ik tijd om na te denken over waar de reis naartoe zou gaan”, zei Hirscher, na het beëindigen van zijn succesvolle carrière die 15 jaar duurde. “Ik ben een skiër. Dat ben ik altijd geweest en zal ik altijd blijven.” Het plezier in het skiën en de opgedane expertise stopt hij nu dus in zijn eigen kwaliteitsproduct. Hirscher is nu nog op zoek naar jonge talenten die laten zien dat zijn ski’s, naast alleen skiën, ook wedstrijden kunnen winnen.

Bron: Die Presse
Hoofdfoto: Pexels.com


Ook lezen:

(Visited 473 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer