advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Manager van skiliftmaatschappij stapt op na ernstig incident met pistenbully

Door Edwin Hagenouw | 7 februari 2020

In Großarl in Pongau is een manager van de skiliftmaatschappij per direct uit zijn functie gestapt. De reden: hij kan niet langer de verantwoordelijkheid nemen voor de vele dronken skiërs op de piste. Op 26 december 2019 werd een dronken man ’s nachts bijna overreden door een pistenbully. “Meer en meer wintersporters blijven tot diep in de nacht drinken en feesten in de après-ski bars.

“Meer en meer wintersporters blijven tot diep in de nacht drinken en feesten in de après-ski bars”

Als ze dronken worden, gaan ze in het donker de hellingen af ​​”, zegt Josef Gruber, commercieel manager van de bergbanen van Grossarl. Vaak konden ongevallen pas op het nippertje worden voorkomen. Voor Siegfried Plöbst, de technisch manager van de bergbanen, was dat teveel. Hij zegt dat hij niet langer die grote verantwoordelijkheid wil en kan nemen.

Dronken man bijna overreden door pistenbully

De doorslaggevende reden voor zijn beslissing was een incident met Kerst. Een dronkaard werd bijna overreden door een pistebully. “De chauffeur van de sneeuwschuiver heeft nog steeds last van het voorval. Bij elk blok ijs waar hij overheen rijdt, herinnert hij zich deze traumatische gebeurtenis,” aldus Gruber.

Pistenbully
Afbeelding van een Pistebbully. Foto Stuhli55 via Pixabay

Maar het gaat niet alleen om de psychologische stress voor het lift- en pistepersoneel. Juridisch gezien gaat het om de vraag wie aansprakelijk is voor dergelijke piste-ongevallen.


Lees meer wintersportnieuws op Snowrepublic.nl > klik hier


Bron: Kronen Zeitung

advertentie