Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Afgelopen woensdag vond er een lawine plaats in Annaberg (Dachstein-West). Er werd daarbij een man begraven en na een reddingsactie van maar liefst drie uur kon de man levend uit de lawine gehaald worden. Dat schrijft Orf.at op de website.

Skitour

Rond het middaguur ging de lawine af in het open gebied in Annaberg. Onmiddellijk werd een grootschalige operatie gestart, ook omdat er volgens de berichten een persoon begraven zou zijn door de lawine. De man was met twee andere mannen op skitour. De twee leden andere leden konden zich tijdig in veiligheid brengen en zodoende de noodoproep doen.

Geen uitrusting bij zich

Bergredders waaronder honden en de alpenpolitie rukten uit voor een grote zoekoperatie waarbij ook helikopters en drones waren betrokken. Volgens de bergreddingsdienst was de zoektocht “bijzonder moeilijk omdat alle drie de tourskiërs slecht uitgerust waren en geen adequate lawinebeschermingsuitrusting bij zich hadden – noch lawinetransceivers, noch sondes of schoppen.” Toch werd het slachtoffer drie uur later gevonden en gered.

Gewond en ernstig onderkoeld

De gewonde en ernstig onderkoelde man werd gered middels een touw. Hij is vervolgens met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Hoe de rest van de medische situatie van de man is, zijn geen uitspraken gedaan. De redders spreken van een wonder dat het mogelijk was om de persoon nog levend te redden na zo’n lange tijd.

“Massief als beton”

Het lawinegevaar was woensdag in de Türnitzer Alpen gestegen van laag (niveau één van vijf) naar matig (niveau twee). Volgens de bergredding was de lawine een ongeveer 50 tot 70 meter grote natte sneeuwlawine. Een natte sneeuwlawine is “vast als beton”, de overlevingskans na drie uur was erg klein.

Bron: orf.at | Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer