Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Een bizar incident in Axamer Lizum in Tirol. Bij twee onbekenden sloegen woensdagochtend alle stoppen door toen twee skiërs probeerden in de gondel te stappen. Er ontstond een ruzie waarbij een onbekende twee andere passagiers in de gondel begon te schoppen en slaan. De politie is op zoek naar de onbekende man.

Ruzie

Nietsvermoedend wilde een 58-jarige Oostenrijker op woensdagochtend met een vriend (61) in een gondel stappen bij het dalstation “Hoadlbahn” in Axamer Lizum. Daar zaten al drie mannen in. De ingestapte Oostenrijk vroeg de mannen om een snowboard neer te leggen dat op één van de gondelbanken lag. Dat viel blijkbaar niet in goede aarde, waarna hij werd beledigd en bedreigd door twee van de mannen.

Gevecht

“Een van de mannen schopte toen het snowboard tegen de 58-jarige en de man achter hem sloeg hem in zijn gezicht en sloeg meerdere keren op zijn helm”, aldus de politie De derde man in de gondel probeerde de andere twee terug te trekken. De gondel werd vervolgens tegengehouden door een medewerker. De onbekenden verlieten daarop de gondel.

De twee agressieve verdachten konden niet worden tegengehouden omdat ze de plaats delict in de richting van “Axamer Tal” ontvluchtten en in het bos verdwenen. Een zoekactie in de buurt leverde niets op. De 58-jarige raakte zwaargewond en ging op eigen kracht naar de dokter.

Politie zoekt getuigen

Volgens de slachtoffers waren de daders mannelijk en tussen de 20 en 25 jaar oud en spraken ze in het Tiroolse dialect. De ene droeg een wit skipak, de tweede was in het donker gekleed. Ze hadden een snowboard en freestyle ski’s bij zich. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Axams.

Bron: Krone.at | Hoofdfoto ter illustratie , Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer