Een bizar incident in Axamer Lizum in Tirol. Bij twee onbekenden sloegen woensdagochtend alle stoppen door toen twee skiërs probeerden in de gondel te stappen. Er ontstond een ruzie waarbij een onbekende twee andere passagiers in de gondel begon te schoppen en slaan. De politie is op zoek naar de onbekende man.

Ruzie

Nietsvermoedend wilde een 58-jarige Oostenrijker op woensdagochtend met een vriend (61) in een gondel stappen bij het dalstation “Hoadlbahn” in Axamer Lizum. Daar zaten al drie mannen in. De ingestapte Oostenrijk vroeg de mannen om een snowboard neer te leggen dat op één van de gondelbanken lag. Dat viel blijkbaar niet in goede aarde, waarna hij werd beledigd en bedreigd door twee van de mannen.

Gevecht

“Een van de mannen schopte toen het snowboard tegen de 58-jarige en de man achter hem sloeg hem in zijn gezicht en sloeg meerdere keren op zijn helm”, aldus de politie De derde man in de gondel probeerde de andere twee terug te trekken. De gondel werd vervolgens tegengehouden door een medewerker. De onbekenden verlieten daarop de gondel.

De twee agressieve verdachten konden niet worden tegengehouden omdat ze de plaats delict in de richting van “Axamer Tal” ontvluchtten en in het bos verdwenen. Een zoekactie in de buurt leverde niets op. De 58-jarige raakte zwaargewond en ging op eigen kracht naar de dokter.

Politie zoekt getuigen

Volgens de slachtoffers waren de daders mannelijk en tussen de 20 en 25 jaar oud en spraken ze in het Tiroolse dialect. De ene droeg een wit skipak, de tweede was in het donker gekleed. Ze hadden een snowboard en freestyle ski’s bij zich. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Axams.

Bron: Krone.at | Hoofdfoto ter illustratie , Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer