Meer dan 30 jaar is er over gesproken: het verbinden van de skigebieden Maiskogel en Kitzsteinhorn in Kaprun en nu is het dan eindelijk zover. Nou ja, het duurt nog wel twee jaar en vergt een investering van ruim 81 miljoen, maar dan heb je ook wat.

Twee nieuwe liften in skigebied Kaprun

Om de fusering van beide gebieden mogelijk te maken moeten er twee liften gebouwd worden. Hierdoor wordt de gletsjer van Kaprun aangesloten op de Maiskogel. Deze nieuwe lift wordt een 10-persoonsgondel en wordt op de Maiskogel gebouwd. Verwachte einddatum: december 2018. Daarna is het de beurt aan de verbinding tussen de Maiskogel en de Langwied onder de noemer “3K Kaprun Kitsteinhorn Konnection”. Deze lift moet eind 2019 klaar zijn. Met de twee nieuwe liften wordt uiteindelijk een afstand van maar liefst 12 kilometer overbrugd.

Kaprun
Zo gaan de nieuwe verbindingen eruit zien

Goed voor de omgeving

De ondernemers in het gebied verwachten dat met de komst van de nieuwe liften het ook een impuls betekent voor het gehele gebied. Immers, er zullen meer wintersporters naar het gebied komen wat weer betekent dat er meer accommodaties nodig zijn.

Kaprun
Blije gezichten na de ondertekening

Bron

(Visited 552 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.