advertentie
Ski Safari

Skiën bij de Australia-New Zealand Cup

Afgelopen zomer ben ik afgereisd naar Nieuw Zeeland. Verder weg van huis kun je naar mijn weten niet reizen om te gaan skiën. Op het zuidelijk halfrond is het winter tijdens onze zomer. Hierdoor kunnen we trainen in echte winterse omstandigheden in plaats van de gletsjers in Europa. In het verleden ben ik ook in Chili en Argentinië geweest om een paar weken te trainen in de zomer. Dit jaar hebben we voor Nieuw Zeeland en Australië gekozen omdat daar meer wedstrijden worden gehouden dan in Chili of Argentinië, de zogeheten Australia-New Zealand-Cup (ANC).

Na een paar dagen acclimatiseren in Sydney begonnen de eerste trainingsdagen in Coronet Peak, Nieuw Zeeland fantastisch. Werkelijk waanzinnige omstandigheden, prachtig weer en geweldige sneeuw. De piste uitdagend, stijl met overgangen, iets wat je niet snel tegenkomt op de gletsjers in Europa.

Ons team heeft een huis gehuurd waar we zelf konden koken en met een garage voor de serviceman. Al snel voelden we ons thuis in dit prachtige land met schitterende natuur.

de pisteomstandigheden waren verre van ideaal

Na enkele trainingsdagen stonden de eerste wedstrijden op het programma. De open nationale kampioenschappen van Nieuw Zeeland en FIS wedstrijden. De temperatuur ging omhoog en daardoor waren de pisteomstandigheden verre van ideaal. Desondanks kon ik de 2e plaats behalen bij de FIS reuzenslalom wedstrijd. Een mooi begin in de hobbelige piste maar toch te veel tijdsachterstand ten opzichte van de winnaar om echt goede FIS punten te scoren.

Als sporter ben je toch altijd erg gedreven om dat extra stapje naar voren te maken

Een week in Thredbo, Australië, brak onze tijd in Nieuw Zeeland in tweeën, om mee te doen aan de eerste ANC wedstrijden. Het had een aantal dagen flink gesneeuwd maar bij ons scheen gelukkig de zon. Prachtige dagen voor het groot aantal toeristen die uit Sydney een paar dagen gaan skiën. Echter voor ons helaas geen mogelijkheden om de piste met water te prepareren en dus erg zachte omstandigheden. Niet echt mijn ding en geen slechte resultaten maar niet ver genoeg naar voren kunnen eindigen. Als sporter ben je toch altijd erg gedreven om dat extra stapje naar voren te maken.

Terug in Nieuw Zeeland de volgende ANC wedstrijden; reuzenslalom in Coronet Peak waar we al meerdere trainingsdagen gehad hebben en Super-G in Mt Hutt. De eerste reuzenslalom werd een paar dagen uitgesteld vanwege het weer maar toen mochten we echt aan de bak! Goede bochten maar een paar foutjes maakte net geen top resultaten maar wel gevoel waarop je kunt bouwen.

Een prachtige omweg via de Fiji eilanden

De Super-G wedstrijden in Mt Hutt werden helaas afgelast vanwege te veel wind. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met de gehele trip van bijna 7 weken. Veel skidagen waarop we op verschillende omstandigheden veel meters hebben kunnen maken op de nieuwe reuzenslalom ski’s. Na dit harde werken hebben we een prachtige omweg gemaakt via de Fiji eilanden, waar we 5 dagen hebben kunnen uitrusten op het strand. Hieronder een aantal foto’s van deze trip.

Bron: maartenmeinersofficial.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland