Bereid je voor op de winter die komen gaat

Door: Bastiaan van der Staay

Nog een paar weken en dan begint het wintersportseizoen, althans voor de wedstrijdskiërs. De eerste World Cup wedstrijden staan gepland voor het laatste weekend van oktober. Een week later zijn in Sölden de test-events waar je alvast alle nieuwe ski’s kunt gaan proberen. Niet veel later gaan de hogere skigebieden open. Dat hopen we dan. Ben jij al winterklaar?

Kitzbuhel heeft de primeur en is winterklaar

Zoals collega Saskia al schreef hebben ze in Kitzbuhel de stunt compleet. Eén baantje sneeuw om de eerste te kunnen zijn. Maar voor het echte werk kun je nu al terecht in Noorwegen.

Skilessen weer van start

Ook op alle skibanen in Nederland, sneeuw- en borstelbanen, zijn de cursussen weer van start gegaan. Sommigen van jullie zijn ervaren en hebben geen les meer nodig, maar toch adviseer ik om voordat je gaat skiën een paar keer te gaan of wat privé-lessen te nemen. You never stop learning!

Conditie op peil brengen

Behalve oefenen op een skibaan is het goed ook je fysiek in orde te brengen. Vraag het je sportschool of kijk op de site van de Nederlandse Skivereniging en zoek naar de Sneeuwfit programma’s. Ook in Google Play en de iOS Appstore kun je eindeloos veel specifieke trainingsprogramma’s vinden. Doe het een beetje en geniet des te meer van je wintersportvakantie.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.