advertentie
Ski Safari

Op wintersport gaan, is niet goedkoop maar het is goed mogelijk om net een relatief klein budget toch sfeer te kunnen proeven in een wintersportgebied.

FEEST IN DE SNEEUW

Het lenteweer was mooi en in de zomer was het af en toe verrassend warm maar de winter komt er aan. Van de berichten van de winterweermannen over de eerste winterval in de Alpenlanden gaat menig hart sneller kloppen. Sneeuw, sneeuw, sneeuw in aantocht! Dat betekent dat we binnenkort de lange latten weer onder kunnen binden en de snowboard weer uit de hoezen kunnen halen. Tijd om de witte hellingen weer gaan te bedwingen. Voor de èchte wintersporter betekent dat: FEEST!

FINANCIËLE CRISIS

Weet jij al waar jouw wintersportreis dit jaar naartoe gaat? Of wil je wel maar weet je nog niet of mogelijk is omdat de financiële crisis zo haar sporen achtergelaten heeft? Wintersport is niet goedkoop maar het is goed mogelijk om met een relatief klein budget tóch sfeer te kunnen proeven in een wintersportgebied. Speciaal voor jou heb ik wat low budget tips op een rij gezet.

8 LOW BUDGET WINTERSPORTTIPS

 • Vele wintersportaanbieders bieden vroegboekkortingen wanneer je vóór een bepaalde datum jouw wintersport boekt. Dit kan al snel oplopen tot een korting van € 200,- per persoon. Profiteer hiervan, sneller kan je ze niet verdienen!
 • Kies als accommodatie voor een studio, appartement of chalet in plaats van voor een hotel. Hierdoor heb je de kosten voor het onderhoud van de inwendige mens volledig in eigen hand en dit scheelt je al snel vele euro’s.
 • Smeer ’s morgens bij het ontbijt een flinke stapel lekkere broodjes voor de lunch en vermijdt de berghutten op de piste. Het opeten van jouw zelfgemaakte lunch in de vrije natuur geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid en het is een stuk voordeliger!
 • Reis af naar een klein skigebied. De skipassen zijn daar meer betaalbaar vanwege het geringe aantal pistekilometers. Tig keer dezelfde berg afsjeesen en veel meters maken, heet ook wintersport maar dan voor heel wat minder geld.
 • Ga buiten het hoogseizoen op vakantie! Kerst in de sneeuw klinkt niet alleen romantisch, het is vaak ook erg kostbaar. Accommodaties en liftpassen zijn een stuk voordeliger buiten het hoogseizoen om en ook in maart kan je nog best een kunstkerstboompje meenemen voor de ultieme kerstsfeer.
 • Kies een accommodatie die wat verder ligt van de pistes. Overal rijden gratis skibussen die je naar een skigebied brengen en na een heerlijke dag in de bergen ook weer gratis terugbrengen naar je accommodatie. Op of vlakbij de piste verblijven, is leuk maar daar hangt vaak ook een hoog prijskaartje aan.
 • Zoek een studio, appartement of chalet in een dorpje waar helemaal geen pistes zijn. Deze dorpjes zijn meestal niet ver gelegen van de wintersportdorpen en hebben een goede (bus)verbinding naar de skiliften. In een dorpje zonder liften en pistes betaal je meestal aanzienlijk minder veel geld en dit kan je honderden euro’s schelen op je verblijf.

LOW BUDGET OP WINTERSPORT

 • Tenslotte zou je er, net als op bovenstaande afbeelding, voor kunnen kiezen om helemaal geen skipas aan te schaffen. Je zou natuurlijk gewoon zelf steeds weer met je ski’s of snowboard de hellingen op kunnen lopen. Hiermee bespaar je een flinke sloot geld en je bewegingsfactor stijgt dagelijks naar ongekende hoogte…

Interessant artikel? Lees dan ook eens:

 • Drie verborgen wintersportgebieden in Europa
 • file sneeuw snelweg
  Op wintersport in Europa, is je auto er klaar voor?
 • Hond op je rug
  Dit moet je zien: Skiën met een hond op je rug!
 • Negen redenen waarom jij met Kerst in de bergen wilt zijn

 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland