Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanwege de sterk oplopende besmettingen en bezetting in de ziekenhuizen, voert Oostenrijk vanaf volgende week een lockdown voor ongevaccineerden in. Waar gisteren deelstaat Opper-Oostenrijk dit al aankondigde, wordt dit nu voor het hele land ingevoerd. Bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) kondigde dit vrijdagmiddag aan op een persconferentie.

Lockdown in Oostenrijk voor ongevaccineerden

Voor wie niet ingeënt is, zouden vanaf maandag dezelfde regels moeten gelden als destijds in de Oostenrijkse lockdowns voor iedereen. “Een lockdown voor de ongevaccineerden betekent dat deze mensen niet van huis kunnen behalve wanneer ze naar werk moeten, essentiële boodschappen gaan doen of de benen moeten strekken”, zei Schallenberg eerder deze week. Het gaat om dezelfde regels die golden tijdens de lockdown in 2020, maar nu gelden ze alleen voor ongevaccineerden. Volgens de kanselier zullen er controles zijn door de politie. Hij had al aangekondigd dat de winter “ongemakkelijk” zou zijn voor niet-gevaccineerden: nu heeft de Oostenrijkse politiek deze woorden in daden omgezet.

Dit weekend vindt er nog een virtuele conferentie met de betrokken gouverneurs plaats. En op zondag is er een vergadering van het hoofdcomité van de Nationale Raad. De landelijke lockdown in Oostenrijk voor niet-gevaccineerde mensen zou dan woensdag in werking moeten treden. In Opper-Oostenrijk en Salzburg gaat deze maandag al in, omdat deze gebieden hiertoe al eerder besloten hebben.

Geldt niet voor gevaccineerden

Vanaf maandag geldt dat alleen gevaccineerden en herstelde coronapatiënten toegang krijgen tot onder meer cafés, restaurants, kapsalons en evenementen met meer dan 25 personen. Dit is de zogeheten 2G-regel. Hierover lees je hier meer.

Schallenberg had de dag ervoor al gezegd dat de lockdown voor de niet-gevaccineerden nog maar een paar dagen verwijderd was. Voor de Oostenrijkse politiek was het geen optie om voor iedereen een lockdown af te kondigen. Schallenberg zegt daarover: “De niet-gevaccineerde mag de verantwoordelijkheid niet afschuiven op de gevaccineerde, zegt hij. Noch ziet hij in waarom er “in termen van democratische politiek de meerderheid door een minderheid gegijzeld zou moeten worden”.

Vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad in Oostenrijk is 65 procent, “beschamend laag”, noemde Schallenberg dat. Oostenrijk heeft volgens het Europees centrum voor ziektepreventie- en bestrijding (ECDC) na Liechtenstein de laagste vaccinatiegraad van alle West-Europese landen.

Oostenrijk zag het aantal coronabesmettingen in de afgelopen tijd explosief toenemen. Daardoor staat ook de zorg onder grotere druk. De autoriteiten maakten donderdag bekend dat in de afgelopen 24 uur 11.975 nieuwe gevallen zijn geregistreerd. Dat is het grootste aantal nieuwe positieve tests sinds het begin van de pandemie.

Bronnen: Krone.at, Nu.nl, TT | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 314 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “Lockdown voor ongevaccineerden in heel Oostenrijk”

  • Bert
    12 november 2021 at 14:06

    Ga dat maar een controleren 😂😂😂😂

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer