advertentie
Ga mee op Europese Safari
Ga mee op Europese Safari. Klik hier voor meer informatie.

Als snowboarder vind ik het enorm bijzonder om LAAX OPEN mee te mogen maken. Er zijn veel amateur snowboarders die zichtbaar genieten van het enorme snowpark dat overigens voor de tweede keer gekozen is tot beste funpark.

Wat de LAAX OPEN extra speciaal maakt, is dat je zonder kaartje de wedstrijden kan aanschouwen. De wedstrijden bevinden zich op de piste (het is geen afgezet gebied). Zoek een plekje met goed zicht en aanschouw de mooiste sprongen en trucs. Wat ook geweldig is, is dat het beginners funpark naast het slopestyle parcours ligt. Terwijl ik door / langs het beginners funpark naar beneden manoeuvreer, kon ik kijken naar de profs die hun parcours afleggen over het professionele parcours (wat parallel loopt).

Helaas kon door de harde wind en de sneeuwval voor de tweede keer in de historie de slopepipe competitie niet gedaan worden. Ik heb gelukkig wel kunnen genieten van de trainingen / voorbereidingen. En uiteraard hebben we morgen de finales van de halfpipe nog.

Om de dag compleet te maken, ben ik naar de Freestyle Academy gegaan. Hier trainen profs hun tricks en technieken, maar vooral jongeren kunnen zichzelf hier ontwikkelen. De visie is om kinderen van jongs af aan met plezier in aanraking te brengen met de sport zodat er hopelijk later enkele topsporters uit zullen komen. Wat Laax bijzonder maakt, is dat diverse bedrijven vanuit verschillende expertise en passie samenwerken om een topsportklimaat te creëren. Mijn complimenten hoe ze dit voor elkaar krijgen, want ik ben oprecht onder de indruk.

 

Hierbij wat foto’s van dag 2:

LAAX OPEN 2018 - Snowrepublic @laaxopen2018
LAAX OPEN 2018 – Snowrepublic @laaxopen2018
Freestyle Academy Laax - Snowrepublic @laaxopen2018
Freestyle Academy Laax – Snowrepublic @laaxopen2018
Freestyle Academy Laax - Snowrepublic @laaxopen2018
Freestyle Academy Laax – Snowrepublic @laaxopen2018
LAAX OPEN 2018 - Snowrepublic @laaxopen2018
LAAX OPEN 2018 – Snowrepublic @laaxopen2018

 

Interessante links:

laax.com/freestyle-ski

laax.com

open.laax.com

 

advertentie
Ski Safari