Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Livebeelden van de sneeuwdump in Mallnitz, Oostenrijkse Alpen

Door Tjeerd Langstraat

Afgelopen vrijdagochtend arriveerde ik – net op tijd – in Mallnitz. Een bergsteigerdorf in de Hohe Tauern, Karinthië. En met ‘net op tijd’ bedoel ik ook echt net op tijd, want vrijdagmiddag was er een sneeuwdump die tot op heden (ten tijde van dit schrijven zondagmiddag) duurt. De Autoschleuse vanaf Böckstein werd gesloten, dalen werden gesperrt en in de straten hoopte de sneeuw zich op tot meer dan een meter. 

Ruim twee meter sneeuw

Op de Ankogel is inmiddels ruim twee meter gevallen en in het dal sneeuwt het onvermoeibaar door. Er was een kort intermezzo gisteravond toen de föhn ervoor zorgde dat er regen viel, maar nu is het al de hele dag gewoon aan het sneeuwen.

Live uit Mallnitz. Tjeerd Langstraat

Ik heb me inmiddels wel nuttig kunnen maken: de buurvrouw, dik in de tachtig, heb ik met Dennis van Pension Edlinger waar ik een appartement huur voor de tijd dat ik hier woon en werk, uit kunnen graven. Het arme mensje was ingesneeuwd.
In het dorp rijden de boeren met hun trekkers de paden en straten zo goed als het kan schoon, de brandweer en de Bergrettung patrouilleren tot in de dalen en bewoners proberen zo goed en kwaad als het kan hun huizen en hotels begaanbaar te houden. Tot en met de daken aan toe, want er komen veel mini-lawines naar beneden en dat is levensgevaarlijk.

Hoogste lawinewaarschuwingsniveau

Overigens staat de lawinewaarschuwing op het hoogste niveau. Het Seebachtal en Dösental zijn afgesloten en een aantal bewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd. De komende tijd zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van mijn werkzaamheden hier in het dorp. Voor nu, geniet van de foto’s!


Lees hier alle verhalen uit de Oostenrijkse bergen 


(Visited 381 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer