Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Livebeelden van de sneeuwdump in Mallnitz, Oostenrijkse Alpen

Door Tjeerd Langstraat

Afgelopen vrijdagochtend arriveerde ik – net op tijd – in Mallnitz. Een bergsteigerdorf in de Hohe Tauern, Karinthië. En met ‘net op tijd’ bedoel ik ook echt net op tijd, want vrijdagmiddag was er een sneeuwdump die tot op heden (ten tijde van dit schrijven zondagmiddag) duurt. De Autoschleuse vanaf Böckstein werd gesloten, dalen werden gesperrt en in de straten hoopte de sneeuw zich op tot meer dan een meter.

Ruim twee meter sneeuw

Op de Ankogel is inmiddels ruim twee meter gevallen en in het dal sneeuwt het onvermoeibaar door. Er was een kort intermezzo gisteravond toen de föhn ervoor zorgde dat er regen viel, maar nu is het al de hele dag gewoon aan het sneeuwen.

Live uit Mallnitz. Tjeerd Langstraat

Ik heb me inmiddels wel nuttig kunnen maken: de buurvrouw, dik in de tachtig, heb ik met Dennis van Pension Edlinger waar ik een appartement huur voor de tijd dat ik hier woon en werk, uit kunnen graven. Het arme mensje was ingesneeuwd.
In het dorp rijden de boeren met hun trekkers de paden en straten zo goed als het kan schoon, de brandweer en de Bergrettung patrouilleren tot in de dalen en bewoners proberen zo goed en kwaad als het kan hun huizen en hotels begaanbaar te houden. Tot en met de daken aan toe, want er komen veel mini-lawines naar beneden en dat is levensgevaarlijk.

Hoogste lawinewaarschuwingsniveau

Overigens staat de lawinewaarschuwing op het hoogste niveau. Het Seebachtal en Dösental zijn afgesloten en een aantal bewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd. De komende tijd zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van mijn werkzaamheden hier in het dorp. Voor nu, geniet van de foto’s!


Lees hier alle verhalen uit de Oostenrijkse bergen 


(Visited 402 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer