Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

LIVE: bekendmaking Coronaregels Oostenrijk winter

Door: Saskia Smulders

Op dit moment zijn de Bondskanselier, Minister van Toerisme, en het ministerie van Volksgezondheid in een live stream aan het woord om de algemene coronaregels voor het komende winterseizoen bekend te maken. In grote lijnen wijkt dit niet heel erg af van de richtlijnen die de grote gebieden al bekend gemaakt hadden:

De belangrijkste bekendmakingen:

  • 1 meter afstand
  • Mondkapjesverplichting voor medewerkers met klantencontact. Geldt ook als je je als gast beweegt
  • Skischolen mogen maximaal 10 leerlingen hebben
  • Skileraren en andere mensen die regelmatig met gasten in contact zijn worden regelmatig getest
  • Monkapjesverplichting in gondels
  • In de wachtrij ook 1 meter afstand bewaren
  • Après-ski niet in de gebruikelijke vorm
  • Kerstmarkten gaan in aangepast vorm door

Tirol is enorm afhankelijk van het toerisme. Er werken 64.000 mensen in het toerisme en iedere derde euro is afkomstig van inkomsten van het toerisme. In de zomer is het aantal besmettingen gedaald en het zomerseizoen was goed te noemen. Maar, het aantal besmettingen is ook in Tirol weer gestegen de laatste tijd en zijn verscherpte maatregelen van kracht geworden.

Geen après-ski meer zoals vroeger.

Après-ski is goed voor 3% van de totale inkomsten uit wintersport in Tirol. “Maar het kan niet zo zijn dat we de regels voor dit kleine deel zullen aanpassen en de rest in gevaar brengen”, aldus Günther Platter (ÖVP)  Tijdens de persconferentie werd nog nadrukkelijk gevraagd om een excuus voor de coronabrandhaard in Ischgl.   Platter antwoordde dat het “tut mir leid” dat er zoveel besmettingen zijn ontstaan, maar dat het niet zo is dat Ischgl de verspreider van het virus is geweest en er één verantwoordelijke kan worden aangewezen.

Bron: tt.com

Hoofdfoto: www.serfaus-fiss-ladis.at

(Visited 816 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer