Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen weekend barstte Lindsey in tranen voor de Oostenrijkse televisie. Lindsey Vonn hebben we het over. De Amerikaanse atlete heeft er 395 World Cup starts opzitten.

Lindsey in Tranen
Lindsey tijdens de afdaling afgelopen zaterdag in Cortina d’Ampezzo. Foto: News.at

Record niet verbeterd

Het record van 86 World Cup overwinningen, in handen van de Zweedse skiheld Ingemar Stenmark (63), heeft ze net niet kunnen breken. De teller blijft steken op 82. Een indrukwekkend aantal, dat blijft. 

Veel blessure leed

Lindsey staat er bekend om dat ze keihard voor haarzelf is. Ze traint waarschijnlijk het hardst van iedereen en dat moet dan ook wel. De inmiddels 34 jarige heeft veel in de lappenmand gelegen maar kwam telkens weer succesvol terug. Dankzij heel hard werken kon ze ook iedere keer weer de top halen en overwinningen boeken.

“Wil wel maar, kan niet meer”

Tijdens het interview zei Lindsey dat ze absoluut nog wil strijden maar dat de pijn gewoonweg teveel is. En dan gaat de gezondheid voor. Ze heeft het nog niet officieel gezegd maar het is duidelijk dat haar mooie en lange carrière voorbij is.

Record wordt Amerikaans

De kans dat het oude record van Ingemar in Amerikaanse handen komt is evengoed heel groot. Bij Mikaela Shiffrin staat de teller al op 50 overwinningen en ze is pas 23 jaar. Wie weet.

Hoofdfoto: Skiweltcup.tv

(Visited 1.163 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer