Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Afgelopen weekend barstte Lindsey in tranen voor de Oostenrijkse televisie. Lindsey Vonn hebben we het over. De Amerikaanse atlete heeft er 395 World Cup starts opzitten.

Lindsey in Tranen
Lindsey tijdens de afdaling afgelopen zaterdag in Cortina d’Ampezzo. Foto: News.at

Record niet verbeterd

Het record van 86 World Cup overwinningen, in handen van de Zweedse skiheld Ingemar Stenmark (63), heeft ze net niet kunnen breken. De teller blijft steken op 82. Een indrukwekkend aantal, dat blijft.

Veel blessure leed

Lindsey staat er bekend om dat ze keihard voor haarzelf is. Ze traint waarschijnlijk het hardst van iedereen en dat moet dan ook wel. De inmiddels 34 jarige heeft veel in de lappenmand gelegen maar kwam telkens weer succesvol terug. Dankzij heel hard werken kon ze ook iedere keer weer de top halen en overwinningen boeken.

“Wil wel maar, kan niet meer”

Tijdens het interview zei Lindsey dat ze absoluut nog wil strijden maar dat de pijn gewoonweg teveel is. En dan gaat de gezondheid voor. Ze heeft het nog niet officieel gezegd maar het is duidelijk dat haar mooie en lange carrière voorbij is.

Record wordt Amerikaans

De kans dat het oude record van Ingemar in Amerikaanse handen komt is evengoed heel groot. Bij Mikaela Shiffrin staat de teller al op 50 overwinningen en ze is pas 23 jaar. Wie weet.

Hoofdfoto: Skiweltcup.tv

(Visited 1.167 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer