Afgelopen weekend barstte Lindsey in tranen voor de Oostenrijkse televisie. Lindsey Vonn hebben we het over. De Amerikaanse atlete heeft er 395 World Cup starts opzitten.

Lindsey in Tranen
Lindsey tijdens de afdaling afgelopen zaterdag in Cortina d’Ampezzo. Foto: News.at

Record niet verbeterd

Het record van 86 World Cup overwinningen, in handen van de Zweedse skiheld Ingemar Stenmark (63), heeft ze net niet kunnen breken. De teller blijft steken op 82. Een indrukwekkend aantal, dat blijft.

Veel blessure leed

Lindsey staat er bekend om dat ze keihard voor haarzelf is. Ze traint waarschijnlijk het hardst van iedereen en dat moet dan ook wel. De inmiddels 34 jarige heeft veel in de lappenmand gelegen maar kwam telkens weer succesvol terug. Dankzij heel hard werken kon ze ook iedere keer weer de top halen en overwinningen boeken.

“Wil wel maar, kan niet meer”

Tijdens het interview zei Lindsey dat ze absoluut nog wil strijden maar dat de pijn gewoonweg teveel is. En dan gaat de gezondheid voor. Ze heeft het nog niet officieel gezegd maar het is duidelijk dat haar mooie en lange carrière voorbij is.

Record wordt Amerikaans

De kans dat het oude record van Ingemar in Amerikaanse handen komt is evengoed heel groot. Bij Mikaela Shiffrin staat de teller al op 50 overwinningen en ze is pas 23 jaar. Wie weet.

Hoofdfoto: Skiweltcup.tv

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer