Afgelopen weekend barstte Lindsey in tranen voor de Oostenrijkse televisie. Lindsey Vonn hebben we het over. De Amerikaanse atlete heeft er 395 World Cup starts opzitten.

Lindsey in Tranen
Lindsey tijdens de afdaling afgelopen zaterdag in Cortina d’Ampezzo. Foto: News.at

Record niet verbeterd

Het record van 86 World Cup overwinningen, in handen van de Zweedse skiheld Ingemar Stenmark (63), heeft ze net niet kunnen breken. De teller blijft steken op 82. Een indrukwekkend aantal, dat blijft.

Veel blessure leed

Lindsey staat er bekend om dat ze keihard voor haarzelf is. Ze traint waarschijnlijk het hardst van iedereen en dat moet dan ook wel. De inmiddels 34 jarige heeft veel in de lappenmand gelegen maar kwam telkens weer succesvol terug. Dankzij heel hard werken kon ze ook iedere keer weer de top halen en overwinningen boeken.

“Wil wel maar, kan niet meer”

Tijdens het interview zei Lindsey dat ze absoluut nog wil strijden maar dat de pijn gewoonweg teveel is. En dan gaat de gezondheid voor. Ze heeft het nog niet officieel gezegd maar het is duidelijk dat haar mooie en lange carrière voorbij is.

Record wordt Amerikaans

De kans dat het oude record van Ingemar in Amerikaanse handen komt is evengoed heel groot. Bij Mikaela Shiffrin staat de teller al op 50 overwinningen en ze is pas 23 jaar. Wie weet.

Hoofdfoto: Skiweltcup.tv

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer