De leukste Wintersport Sinterklaas surprises vind je hier

Door Thiery Thielemans

Nu Sinterklaas en zijn Pieten weer bijna voet aan land hebben gezet in Nederland, is het tijd om lootjes te gaan trekken voor de surprise avond. Wat kun je maken voor iemand die gek is op de wintersport? Hierbij geef ik je twee leuke tips. Met deze Sint surprises kan jij zéker niet meer stuk bij de ontvanger!

DE BESNEEUWDE SKIPISTE

Wat heb je nodig?
Triplexplaat
Purschuim
Karton
Prikkers
Plastic
Dennenappels
Spuitsneeuw
Plakband
Crêpepapier

Hoe ga je te werk?
Begin met een vierkante triplexplaat. Je cadeau moet je eerst in plastic (belangrijk!) verpakken en met plakband op de plaat vastmaken. Neem dan een bus purschuim en spuit er een berg van, maak een gladde piste door met een stuk karton over de pur te strijken als deze nog niet uitgehard is.

Als het purschuim hard is geworden dan kun je de berg met kunstsneeuw uit een spuitbus bespuiten.

Maak met prikkertjes streepjes op de piste. Dat zijn de sporen van de skiërs die al van de berg af zijn gegaan. Maak met de cocktailprikkers ook een reling en knoop daar van stokje naar stokje een draad aan vast. Knutsel van karton of stevig papier een berghutje en zet deze op de top van de berg.

Maak van prikkertjes en wat groen crêpepapier boompjes door het crêpepapier om de stokjes te frommelen en met wat lijm vast te zetten.

Knutsel ook een finishvlag met de naam van de ontvanger erop. Maak vervolgens een paar leuke poppetjes en maak er van karton ski’s onder.

Hiervoor zou je ook poppetjes van Lego/Playmobiel gebruiken. Spuit dan als laatste wat sneeuw op het huisje, de reling en de boompjes en klaar is je surprise!


DE SUPER SNEEUWPOP

Wat heb je nodig?
Grote ballon
Kleine ballon
Kranten
Behangplaksel
Verf
Rode sjaal
Zwart karton
Stevige lijm
Oranje karton

Hoe ga je te werk?
Blaas de ballonnen op en knoop ze dicht. Knip brede repen uit de kranten en maak het behangplaksel aan volgens de informatie op de verpakking. Beplak de ballonnen daarna met de stroken en laat ze 24 uur goed drogen!

Indrukwekkend, vind je niet!

Als de met kranten beplakte ballonnen goed droog zijn, prik je de ballonnen kapot en dan heb je twee grote kartonnen ballen. Snij met een mes een luikje in de ballen en verstop hier je cadeautjes in. Maak de luikjes weer dicht door er weer wat stroken krantenpapier overheen te plakken en laat weer drogen.

Als de ballen goed droog zijn, ga je ze wit verven en aan elkaar bevestigen met stevige lijm of dubbelzijdig tape. Knip rondjes uit het zwarte karton en bevestig deze op de onderste bal als knopen. Knip ook ogen en een mond en knutsel van het oranje karton een neus. Maak van zwart karton nog een leuke hoed en klaar is je sneeuwpop surprise!

Het hele Snowrepublic team wenst je een mooie sinterklaasavond. Maar met deze surprises gaat dat zeker lukken denken wij.


Doe ook eens mee met onze wintersport win-acties


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

(Visited 3.126 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.