Elk jaar komen er weer nieuwe trends vanuit “winterwonderland”. Het blijft allang niet meer alleen bij skiën en snowboarden. Wij willen er graag een paar uitlichten voor jullie. Wie weet heb jij ook wel eens zin om één van deze trends te volgen!

Go to Ski

Dit is een revolutionaire methode om te leren skiën, uitgevonden door Marc Gostoli. Het lijkt eigenlijk op een sneeuwstep maar is zo ontwikkeld dat je de acht belangrijkste skibewegingen onder de knie krijgt. Het schijnt een ideale hulp voor mensen te zijn om op een andere manier skiën te leren dan wij gewend zijn. Ook zeer geschikt voor ervaren skiërs die hun skills willen verbeteren. Voor mensen met een handicap biedt de Go to Ski ook de mogelijkheid om het te leren, je kunt namelijk dankzij dit apparaat staand skiën. Waar kom je deze uitvinding tegen? In het Franse La Plagne.

Go to Ski (foto NRC)

IJsklimmen

IJsklimmen of te wel ice climbing wint elk jaar aan populariteit. Vooral in het Oostenrijkse Tirol kun je maar aan klimmen. Het is een waar klimparadijs met in het skigebied Pitztal maar liefst 45 ijsklimroutes. In het Ötztal vind je er 40.

Speed riding

In het Franse Arc 2000 zijn ze dol op speed riding. Je combineert in deze sport skiën en vliegen ( met een parachute). Het schijnt dat niet alleen adrenalinejunkies dit kunnen uitoefenen, kun je goed skiën dan kun je het ook gaan uitproberen. Interesse? Kijk dan even op Speedriding school.

De fatscoot

De fatscoot is de elektrische uitvoering van de fatbike. Het is ook een soort step met brede banden en een elektrische motor. Geruisloos dus de perfecte manier om over de pistes te racen. In het Franse Morillon wordt dit de komende winter geïntroduceerd.

Ons lijkt het wel wat! Eens kijken of we jullie aankomend seizoen kunnen verrassen met wat filmpjes van onze reporters op de fatscoot of tijdens het speed riden!

(Visited 149 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.