Reisverslag Les Menuires: op verkenning in de Trois Vallées

Door Hans Verweij

Vanochtend vroeg vertrok ik naar Schiphol waar we met een groepje journalisten afgesproken hadden om gezamenlijk te vertrekken naar Genève. Onze vlucht met EasyJet zou om negen uur vertrekken. Helaas door een verlate aankomst misten we eerst het time-slot van negen uur waardoor we een uur moesten wachten in het vliegtuig voor we konden vertrekken. Uiteindelijk vertrokken we om iets na tienen. De vluchttijd van een uur en een kwartier is om voor je het weet. Helaas Lag Genève gehuld in een dikke mist waardoor we vijfenveertig minuten rondjes gevlogen hebben boven de luchthaven. Dit is overigens bij goed weer geen straf omdat het er daar prachtig uitziet.

Ik heb al vele malen gevlogen op Genève dus dat weet ik wel. Helaas door de compacte bewolking en de dikke mist waren het saaie rondjes. Nadat we uiteindelijk geland waren ging het weer ouderwets snel op de luchthaven van Genève. Snel naar de bagage die na één minuut al over de band kwam rollen. Vervolgens snel onze chauffeur opgezocht de koffers geladen en op weg naar Les Menuires. Dit ritje duurt ruim twee uur maar voert je wel door een prachtig landschap en langs het meer van Annecy. Ook de stad zelf ademt een heerlijke sfeer vind ik.

Aankomst in Les menuires

Door onze late aankomst misten we min of meer de lunch en na snel inchecken en omkleden in onze ski-outfits hebben we snel kennis gemaakt met Estelle, de vertegenwoordigster van het Office de Tourisme van Les Menuires.

skigebied trois vallees
skigebied trois vallees

Omdat we heel graag nog de pistes op wilden met het echt prachtigste weer wat je je voor kan stellen, kregen we nog snel een lunchpakket in onze handen geduwd en een skipas en zijn we naar de Lokale Intersport gesneld om schoenen en ski’s aan te meten. Doordat in Les Menuires bijna alles ook ski-in en ski-out is waren we vervolgens snel op de piste.

De Pistes

Door de sneeuwval van de afgelopen weken ligt alles er echt fantastisch mooi bij, kwaliteit van de pistes is echt supergoed. Aangezien we maar kort de tijd hadden, hebben we nog maar een klein deel van de kleine 160 km van Les Menuires gezien. Maar,… van wat we gezien hebben werden we erg blij. De komende twee dagen zullen we het gebied verder gaan verkennen. Voor wie niet kan wachten op de videoreportage van mijn hele trip hier alvast een korte compilatie van dag één.


Voor meer informatie en contact kijk je op de website van Les Menuires


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer