Reisverslag Les Menuires: op verkenning in de Trois Vallées

Door Hans Verweij

Vanochtend vroeg vertrok ik naar Schiphol waar we met een groepje journalisten afgesproken hadden om gezamenlijk te vertrekken naar Genève. Onze vlucht met EasyJet zou om negen uur vertrekken. Helaas door een verlate aankomst misten we eerst het time-slot van negen uur waardoor we een uur moesten wachten in het vliegtuig voor we konden vertrekken. Uiteindelijk vertrokken we om iets na tienen. De vluchttijd van een uur en een kwartier is om voor je het weet. Helaas Lag Genève gehuld in een dikke mist waardoor we vijfenveertig minuten rondjes gevlogen hebben boven de luchthaven. Dit is overigens bij goed weer geen straf omdat het er daar prachtig uitziet.

Ik heb al vele malen gevlogen op Genève dus dat weet ik wel. Helaas door de compacte bewolking en de dikke mist waren het saaie rondjes. Nadat we uiteindelijk geland waren ging het weer ouderwets snel op de luchthaven van Genève. Snel naar de bagage die na één minuut al over de band kwam rollen. Vervolgens snel onze chauffeur opgezocht de koffers geladen en op weg naar Les Menuires. Dit ritje duurt ruim twee uur maar voert je wel door een prachtig landschap en langs het meer van Annecy. Ook de stad zelf ademt een heerlijke sfeer vind ik.

Aankomst in Les menuires

Door onze late aankomst misten we min of meer de lunch en na snel inchecken en omkleden in onze ski-outfits hebben we snel kennis gemaakt met Estelle, de vertegenwoordigster van het Office de Tourisme van Les Menuires.

skigebied trois vallees
skigebied trois vallees

Omdat we heel graag nog de pistes op wilden met het echt prachtigste weer wat je je voor kan stellen, kregen we nog snel een lunchpakket in onze handen geduwd en een skipas en zijn we naar de Lokale Intersport gesneld om schoenen en ski’s aan te meten. Doordat in Les Menuires bijna alles ook ski-in en ski-out is waren we vervolgens snel op de piste.

De Pistes

Door de sneeuwval van de afgelopen weken ligt alles er echt fantastisch mooi bij, kwaliteit van de pistes is echt supergoed. Aangezien we maar kort de tijd hadden, hebben we nog maar een klein deel van de kleine 160 km van Les Menuires gezien. Maar,… van wat we gezien hebben werden we erg blij. De komende twee dagen zullen we het gebied verder gaan verkennen. Voor wie niet kan wachten op de videoreportage van mijn hele trip hier alvast een korte compilatie van dag één.


Voor meer informatie en contact kijk je op de website van Les Menuires


(Visited 380 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer