Meer dan alleen toegang tot skiliften

Door: Ilse Nijhof

Het Franse skigebied Les Arcs is samen met La Plagne onderdeel van het mega skigebied Paradiski. Niet alleen vind je de langste stoeltjeslift van de Alpen in Les Arcs. Zij komen nu met een nieuw revolutionair concept. Vanaf dit seizoen worden er twee nieuwe soorten skipassen ingevoerd. Deze skipassen bieden meer dan alleen toegang tot het liftsysteem. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Essential Pass en Premium Pass

De twee nieuwe soorten passen omvatten naast toegang tot de liften, après-ski activiteiten en extra aanbod op de berg. Het resort claimt dat de nieuwe ‘Essential Pass’ en de ‘Premium Pass’ de beleving van een wintersportvakantie gaan verbeteren. Zij zullen een scala aan andere activiteiten bieden naast toegang tot de pistes.

Skip wachtrijen voor stoeltjesliften

Met de Essential Pass heb je toegang tot Les Arcs, Peisey-Vallandry en La Plagne. Maar, nog beter, met deze pas zijn wachtrijen voor stoeltjesliften verleden tijd. Dat betekent snellere toegang tot de pistes en meer tijd om te genieten. Je krijgt voorrang bij de liften Villards, Carreley, Mont Blanc, Varet, Comborcière, Derby, Grizzley en Peisey. Daarnaast krijg je een extra halve dag skiën als je een 6-daagse pas hebt, te gebruiken in de middag voorafgaand aan de eerste volledige dag. Verder zit eenmalig toegang tot de ijsgrot en eenmalige deelname aan de familie fakkelafdaling inbegrepen. Ook krijg je korting op verschillende activiteiten, zoals rodelen. De pas kost 61 euro per dag en 310 euro voor 6 dagen.

Onbeperkt toegang tot rodelen en wellness

De naam verklapt het al een beetje, de Premium Pass heeft naast de voordelen die de Essential Pass biedt nog meer extraatjes. Ook met deze pas kun je de lange wachtrijen voor de stoeltjesliften overslaan maar er is nog een schepje bovenop gedaan. De Aiguille Rouge is voor bezitters van de Premium Pass online te boeken, waardoor ook daar tijd gewonnen kan worden. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot de rodelbanen (Luge 2000 en Luge 1800) en tot het Arc 1800 zwembad incl wellnessgedeelte waar je gebruik kunt maken van jacuzzi’s, massagestralen en baden. Wat is er lekkerder dan ontspannen na een dagje inspanning? Voor de Premium Pass betaal je ook iets meer, je legt hier namelijk 69 euro per dag voor neer en een zesdaagse pas kost 359 euro.

Als je deze extraatjes niet nodig vindt kun je altijd nog kiezen voor de Classic skipas. Deze kost dit seizoen 54 euro per dag en 271 euro voor 6 dagen.

(Visited 563 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.