Vanaf dit jaar staat Les Arc in het lijstje met langste stoeltjesliften van de Alpen met stip op één. Op twaalf januari 2018 maakt dit skigebied deel uit van onze trip naar Paradiski en Valmorel. Lees het artikel over La Plagne hier.

Les Arcs, de sportievere pistes van Paradiski

Waar La Plagne uitermate geschikt is voor beginnende wintersporters of voor hen die het rustig aan willen doen, is Les Arcs met zijn vier dorpen (1600, 1800, 2000 en het nieuwe Arc 1950) een uitermate uitdagender skigebied, met steilere en moeilijkere pistes. Er is ook dit jaar weer fors geïnvesteerd in het gebied met als klap op de vuurpijl de modernisering van de pré Saint Esprit. Deze oude tweepersoons stoeltjeslift die al zevenendertig jaar dienst deed is vervangen door een hypermoderne zespersoons snelle stoeltjeslift met weerkap en stoelverwarming. Waar je voorheen zeker 15 minuten zat te bibberen ben je nu in krap 9 minuten comfortabel boven. De capaciteit gaat ineens naar zevenentwintighonderd personen per uur. Verder eindigt het traject hoger met aansluiting op de populaire plagnettes stoeltjeslift.

Oude en nieuwe situatie Pre Saint Esprit stoeltjeslift
Oude en nieuwe situatie Pre Saint Esprit stoeltjeslift

Van La Plagne naar Les Arcs

Vanoise Express, de verbinding tussen La Plagne en Les ArcsVanoise Express, de verbinding tussen La Plagne en Les Arcs
Vanoise Express, de verbinding tussen La Plagne en Les Arcs

Sinds 2003 zijn de pistes van La Plagne en Les Arcs met elkaar verbonden dankzij de Vanoise Express. Met 200 personen per cabine is de Vanoise Express een van de grootste cabinebanen van de wereld. Deze reusachtige gondellift brengt je in 5 minuten van La Plagne naar Les Arcs, dwars over een vallei op driehonderdvijftig meter hoogte. De lift heeft twee verdiepingen en overspant een lengte van maar liefst achttienhonderd meter en dat zonder tussen pilaren. Er hangen twee gondels aan de Vanoise Express die apart bediend worden vanuit een interne stuurcabine. De Aigle piste schijnt een piste van bijzondere schoonheid te zijn en deze willen we dan ook zeker gaan verkennen. Nog meer tips over dit gebied? Laat het ons weten en wij doen er verslag van. Dat we deze gondel een keer gaan nemen spreekt voor zich.

Arc 1950, nieuwe inzichten

De dorpen van Les Arcs zijn tot nu toe in zeventiger jaren stijl opgetrokken, hoogbouw en look-a-like van menig Frans wintersportgebied. Een hele prettige uitzondering hierop is het nieuw ontwikkelde Arc 1950. Met een typische Savoi uitstraling en een echte dorpssfeer. Dit komt tot uitdrukking in de gebruikte bouwmaterialen zoals leisteen en veel hout. Zoals de meeste accommodaties is in ParadiSki bijna alles ski-in, ski-out. Na Les Arcs zullen we doorreizen naar Valmorel. Een voorbeschouwing hierop mag je volgende week van mij verwachten. Tips, of challenges? Laat het ons weten en we doen er verslag van.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer