Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Opnieuw sneeuw in de Alpen

Met een noord tot noordoostelijke hoogtestroming wordt nog altijd koudere en deels ook koude lucht aangevoerd richting de Alpen wat met name in de noordelijke Alpen zorgt voor bewolking en wat sneeuwval. In de zuidelijke Alpen is het meest droog en laat de zon zich veel zien. De dag begint met veel bewolking en wat sneeuwval in de noordelijke Alpen. In de westelijke en zuidelijke Alpen heeft de zon op dit moment de overhand met uitzondering van de zuid Franse Alpen.

Woensdag

Vanuit het noordoosten wordt vandaag nog altijd vochtige en koude lucht aangevoerd richting het Alpengebied. Met name in de noordelijke Alpen in Oostenrijk en Zwitserland kan er daardoor vandaag sneeuw gaan vallen. Er worden geen grote hoeveelheden verwacht, maar een winterse opfrisser van 5 tot 10 cm verse sneeuw zit er zeker wel in. De sneeuwvalgrens ligt daarbij meest in de dalen.

Sölden
Sölden. Foto: snowrepublic.nl

De nulgradengrens ligt vandaag dan ook tussen de 500 en 1000 m hoogte. Het is daarmee behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Vergeet niet dat vandaag de astronomische lente officieel begonnen is.

Er worden geen grote hoeveelheden verwacht, maar een winterse opfrisser van 5 tot 10 cm verse sneeuw zit er zeker wel in

Vanaf vandaag is de zon dus langer op dan dat hij onder is. Hier merken we vooralsnog alleen niet zoveel van. Zeker met een stevige wind uit het noordoosten voelt het in de bergen erg guur en koud aan. Kleed je dus goed aan als je op pad gaat vandaag. In de loop van de middag wordt het wel droger al zal de zon zich nog niet veel laten zien in het noorden. De zuidelijke Franse en Italiaanse Alpen houden het de hele dag droog en hebben door het effect van de föhn een zonnige dag voor de boeg.

Donderdag en vrijdag

Donderdag belooft door een uitloper van een hoge drukgebied tot over de Alpen een prachtige zonnige dag te worden. De Alpen zitten nog in de erg koude lucht waardoor het een perfecte wintersportdag zal worden is vrijwel het hele Alpengebied. In de loop van de middag drijft er vanuit het noorden wel langzaam wat meer bewolking binnen die richting de avond en nacht steeds dikker wordt. In de nacht naar vrijdag gaat uit deze bewolking in de noord- en noordwestelijke Alpen ook op uitgebreide schaal sneeuw vallen met de voorkeur voor de meer noordelijke gebieden in Zwitserland en Oostenrijk, maar ook de noordelijke Franse Alpen pikken een paar vlokken mee.

In de nacht naar vrijdag gaat in de noord- en noordwestelijke Alpen ook op uitgebreide schaal sneeuw vallen

Op vrijdag sneeuwt het ten noorden van de Alpenhoofdkam in Zwitserland en Oostenrijk nog een tijdje door al gaat de intensiviteit in de loop van de dag er steeds meer uit. In de Franse Alpen is het al eerder droog en klaart en in de loop van de dag steeds meer op en komt de zon zich nog zien. De zuidelijke Alpen houden het zowel op donderdag als op vrijdag droog en zonnig door de nordföhn die wel zorgt voor wat meer wind.

Het weekend

Op zaterdag zijn de rollen dan omgedraaid en hebben de noordelijke Alpen te maken met rustig weer en meer zonneschijn en hebben de zuidelijke Alpen en dan in het bijzonder de Italiaanse Alpen te maken met wat mindere condities. Er is hier meer bewolking aanwezig en hier en daar kan er wat sneeuw vallen. Veel moeten we hier alleen niet van verwachten.

Ulmer Hutte
Ulmer Hütte, Sankt Anton. Foto: snowrepublic.nl

Zondag nadert er vanuit het noordwesten dan weer een koufront wat in de noordwestelijke staugebieden dan weer voor de nodige neerslag zal gaan zorgen. Hoe dit allemaal in detail gaat verlopen ga je lezen op www.alpenweerman.nl


Lees hier meer over weer en sneeuw in de bergen


(Visited 206 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer