Dat je lekker bruin kunt tijdens de wintersport hoef ik je niet te vertellen. Dat je je toch goed moet insmeren hopelijk ook niet. Wil je lekker genieten van lenteskiën en lekker bruin worden? Dan zijn dit de vijf beste pistes.

Lekker liggen in een ligstoel aan de rand van de piste, je skischoenen nog aan je voeten, een lekker drankje op het tafeltje naast je, de zon die je neus kietelt…Wat wil je nog meer? Ik ben er dol op en verzamelde voor jou de beste pistes om lekker te zonnen in Oostenrijk.

1) Hohe Mut – Obergurgl

Als je wel eens in Obergurgl bent geweest dan denk ik dat je deze tent wel kent, maar misschien heb je het zonneterras met de ligstoelen nog niet gezien. Het bevindt zich onder het grote panaromaterras

2) Ice Q – Solden

Of Daniel Craig tijdens de opnames hier heeft liggen bakken tijdens de opnames van de James Bond film “Spectre” is niet bekend, maar het is wel bekend dat je er uitstekend in zon kunt zitten….uh…liggen

3) Wohlfuhlstationen – Serfaus Fiss Ladis

Yesssssss! Mijn favoriete skigebied! Het gebied heeft her en der in het gebied zgn. Wohlfuhlstationen geplaatst. Een aantal zitjes, ligstoelen of andezins. Op de pistes! Je kunt er gratis gebruik van maken en ik kan uit eigen ervaring zeggen: je kunt er prima in slaap vallen….

4) Verwallstube – Sankt Anton

Het schijnt dat prinses Caroline van Monaco hier regelmatig in het zonnetje zit. Het zou me niets verbazen, want het uitzicht is schitterend. En dat niet alleen, je kunt er ook zeer goed eten.

5) Videralp, Ischgl

In Ischgl is alles net even groter, zo ook de meeste berghutten. Mijn advies: ga naar de Videralp. Deze hut is een stukje kleiner dan de meeste en kenmerkt zich door het Oostenrijkse “gemutlichkeit”.

Goed smeren!

Natuurlijk ga je niet zonder goede beschermingsfactor de zon in. Volgens KWF Kankerbestrijding is smeren op de piste erg belangrijk vanwege de hoge piekbelasting van de zon. Op de piste wordt de huid blootgesteld aan een hoge dosis uv-straling. In de bergen is de lucht vaak schoner en helderder en daardoor de uv-straling sterker, ook als de zon zich niet laat zien.

(Visited 616 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.