Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Skiën in Val Gardena is sowieso al indrukwekkend, vanaf bijna elke piste heb je wel een geweldig zicht op de Dolomieten. Maar er zijn enkele pistes die gewoon niet gemist mogen worden. Zij waren de locatie voor de wereldkampioenschappen alpineskiën in 1970 en zijn stuk voor stuk legendarisch. Durf jij ze aan?

Legendary 8 diploma

De pistes hebben een gezamenlijke lengte van 36 kilometer en elke piste heeft zijn eigen verhaal. Wat ze wel gemeen hebben is het feit dat ze goed zijn geprepareerd en een indrukwekkend uitzicht hebben op de legendarisch bergen van de Dolomieten. Als je alle 8 pistes hebt bedwongen kun je een virtueel diploma krijgen met de Summitlynx app en een kleine prijs halen bij één van de drie VVV kantoren in Val Gardena. De Legendary 8 mag dus niet ontbreken tijdens je wintersport in Val Gardena!

De 8 pistes die meedoen zijn

Saslong
Sinds 1969 heeft Val Gardena bijna elk jaar races georganiseerd voor het wereldkampioenschap skiën. De meerderheid hiervan vond plaats op de Saslong helling. Een onvoorspelbare en spectaculaire piste van 3750 meter die al heel wat verrassende winnaars heeft gezien. De lift en piste zijn toegankelijk vanaf zowel de Santa Cristina als de Selva. Bovenaan het bergstation Ciampinoi is het starthuis te zien. Elk jaar starten daar de beste skiërs ter wereld aan de FIS Ski World Cup, jij ook!

Cir – The Women’s
De Cir staat bekend als ‘de vrouwen’ helling. Dit komt omdat de vrouwen in 1970 hebben gestreden om de titel. De 2750 meter lange piste is dankzij de verschillende hellingsveranderingen een moeilijke piste die alleen aanbevolen is voor de meest ervaren skiërs. De piste begint bij het bergstation van de Dantercepies kabelbaan en leidt naar Vallunga.

Ciampinoi Nr 3 – The Steep
Deze piste heeft zijn naam te danken aan het hoge hellingspercentage van maar liefst 30%. The Steep is 2380 meter lang en was het decor voor de reuzenslalom voor heren en dames bij de wereldkampioenschappen skiën in 1970. De piste begint bij het bergstation van de Ciampinoi lift die naast de Saslong ligt. Hij eindigt in Selva Gardena.

Bravo – The Romantic
Een middelzware piste van adembenemende schoonheid. En precies dat is de reden waarom deze piste onderdeel is van de Legendary 8. Perfect voor liefhebbers van natuur en alpenlandschappen. De piste is 2200 meter lang en begint bij het bergstation van de stoeltjeslift Mont de Sëura bij Monte Pana, hij daalt af naar het dalstation van de stoeltjeslift.

Skiën in Val Gardena

Falk – The First
De Falk heeft zijn naam te danken aan het feit dat het één van de oudste hellingen is. De rode piste werd namelijk al in de jaren 40 bedwongen door skiërs. De piste begint bij Piz Seteur en daalt af door een mooi bosgebied naar het skigebied Plan de Gralba. De piste bevat een steil stuk met een hellingsgraad van maar liefst 74%. Hiermee behoort het tot de drie steilste pistes van de Dolomieten maar desondanks heeft de 2050 meter lange piste een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Gardenissima – The Sensational
Deze piste staat bekend om de langste reuzenslalomrace ter wereld die hier elk jaar plaatsvindt in april. De piste begint bij de top van Seceda waar een prachtig uitzicht op je te wachten staat. Vervolgens daalt de 6000 meter lange piste af naar de stad Santa Cristina bij het dalstation Col Raiser. Onderweg kom je meerdere leuke berghutten tegen.

La Longia – The Long
De naam zegt het al, de Longia is de langste piste in Val Gardena en mag natuurlijk niet ontbreken in de Legendary 8. De 10 kilometer lange piste begint bij de top van de Seceda en neemt je mee langs de berg en door het bos. Uiteindelijk bereik je het middenstation Seceda. Onderweg passeer je verschillende hutten waar je een heerlijke stop kunt maken voordat je doorskiet naar het dalstation van Seceda in Ortisei.

Pilat – The New
De Pilat is recent geopend en loopt van de Seiser Alm naar Ortisei. Het bijzondere aan deze piste is het feit dat je vanaf hier een spectaculair panorama hebt over S. Christina, Ortisei én Val Gardena. De piste is 3910 meter lang en begint bij het bergstation van de St. Ulrich-Seiser Alm en eindigt bij het dalstation.

Foto: Pixabay en Unsplash
Bron: val-gardena.com

(Visited 295 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer