Snowrepublic-reporters Maartje en Edwin verbleven in januari 2023 opnieuw een aantal dagen in Lech Zürs am Arlberg. Dit uitgestrekte skigebied in de Oostenrijkse regio Vorarlberg is een van ’s werelds meest bekende wintersportgebieden. Niet in de laatste plaats natuurlijk vanwege het jaarlijkse fotomomentje van ons Koningshuis op de hellingen van het sprookjesachtig leuke dorpje Lech.

Deze regio is een van de pioniers van de wintersport. Al meer dan honderd jaar is dit een van de top wintersportbestemmingen in de Alpen en onderdeel van het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk: Ski Arlberg. Een waar wintersportparadijs van superlatieven. Het strekt zich uit tussen 1.300 en 2.800 meter, waardoor het buitengewoon sneeuwzeker is. Maar liefst 87 liften en kabelbanen, ruim driehonderd kilometer skipistes en tweehonderd kilometer hoogalpine poedersneeuwafdelingen (off-pist) beloven van november tot april bijna grenzeloos ski- en snowboardplezier met gegarandeerde sneeuw.

Ook liefhebbers van alternatieve wintersporten vinden in Lech Zürs am Arlberg optimale omstandigheden en een uitstekend aanbod. Voor langlaufers, winterwandelaar en sneeuwschoenwandelaars zijn er schitterende routes beschikbaar. Er zijn ook romantische arrensleetochten door het besneeuwde landschap en curlingmogelijkheden. Binnenkort lees je het uitgebreide reisverslag van Maartje en Edwin, hier op Snowrepublic.

Een mooie wandeling maak je vanaf het dorp Lech (Tannberg) door het bos richting de Spullersee en het Spullerswald gelopen via Zug en beland bij Gasthaus Älpele. Bij deze leuke hut kun je de lekkerste Apfelstrudel met eigengemaakte vanillesauce eten. Buiten op het terras of binnen in de gezellige warmte van het knisperende haardvuur. Maartje en Edwin kozen voor de volledig geprepareerde panoramaroute. Met de sprankelend verse sneeuw onder hun wandelschoenen liepen ze hoog boven het dorpje Zug langs.

In Lech is een netwerk van veertig kilometer aan wandelwegen beschikbaar. Zie voor meer info: winterwandern of vraag in het hotel waar je verblijft naar de winterwandelkaart.

Meer informatie over Lech en Zürs, in het Nederlands, vind je op www.lechzuers.com/nl